Efter en kort pause med mildere vejr, står Danmark over for en tilbagevenden til de iskolde temperaturer, som har præget de første to uger af 2024. Dette skifte sker trods en overraskende temperaturstigning til lidt over frysepunktet lørdag formiddag, hvor Skagen nød næsten 6 graders varme.

Men denne pause i kulden er kortvarig. Allerede søndag vender det kolde vejr tilbage med fuld styrke, og prognoserne tyder på en hel uge med dagtemperaturer under frysepunktet, samt markante frostgrader om natten – ned til hele 15 graders frost.

En ny kuldeperiode og snebyger

Denne nye kuldeperiode indledes mandag, med temperaturer forventet at forblive under frysepunktet over det meste af landet. I Nord- og Østjylland bliver det særligt bidende koldt, med temperaturer, der næppe når over minus 3 grader.

Denne kulde medfører også spredte snebyger, som lokalt kan akkumulere sig til betydelige mængder sne. Over hele ugen forventes der mellem 10 og 15 centimeter nysne, især i Jylland, hvor de største snemængder forudses.

En blandet vejrudsigt

Tirsdag forventes ligeledes at bringe flere snebyger, selvom der også vil være perioder med tørvejr og solskin. Kulden forventes at vedvare frem til næste weekend, hvilket betyder, at dagtemperaturene vil toppe omkring frysepunktet, mens nætterne kan blive ekstremt kolde.

Denne retur til det iskolde vejr markerer en markant ændring fra de mildere temperaturer, der kortvarigt besøgte landet. Med udsigten til betydelige mængder sne og fortsat frost, forbereder Danmark sig på en uge, der bringer vinterens skønhed og udfordringer tilbage.