I en baggård i Riddergade finder man et lille kunstværksted, den åbne dør afslører et væld af farver, malerier og tegninger fra lokale kunsterne, en af dem, Henny Jensen skriver også bøger, centreret om hendes egne illustrationer.

Fra den fjerne ende af værkstedet lyder der musik og penselstrøg, Erik Møller Jørgensen, som Henny deler værksted med er i gang. Overalt i lokalet er der spor af kreativitet – farveblyanter, pensler og andet værktøj ligger spredt ud over bordet, og gamle malerkrukker er fyldt med en regnbue af farver.

Selvom foråret kun netop er ankommet, føler man varmen blandt farverne badet i solens stråler. Det er som at træde ind i en verden af fantasi og skaberkraft, hvor alt er muligt, og hvor kunstneren har magten til at skabe hvad som helst.

Henny er en kunstner, der ikke lader sig begrænse af traditionelle stilarter. Hendes kunstneriske udtryk strækker sig fra børneuniverset til naturen, vikingerne og abstrakte former. Hendes kreative værksted er en vigtig del af hendes arbejde, hvor hun maler og illustrerer på bestilling til både børn og voksne. Men Hennys arbejde stopper ikke her. Hendes kunst er også inspireret af alt fra natur til abstrakte udtryk og alt imellem.

– Børn og deres betydningsfulde voksne er et univers, jeg har skabt, i det ligger det, at det ikke er mor og far og nærmeste familie, som har betydning for barnet. Det er også pædagogerne og lærerne, som er omkring det. Fra de er nul til otte år, vil børn have glæde af det, jeg har skabt her. Både bøgerne, men også de produkter, og de ydelser jeg tilbyder til pædagogisk personale, fortæller Henny Jensen og fortsætter:

– Kreative hjerner har det ikke godt med at være fastlåst, det bremser kreativiteten. Skulle jeg kun male vikinger, ville jeg dø i det, hvis jeg ikke samtidig får lov at eksplodere ud i et andet projekt. Jeg er ret optaget af det abstrakte. Det kan være nogle bestemte farver, det kan være et naturterapi forløb, jeg deltager i, hvor jeg bliver helt optaget af naturen, alle de grønne farver. Det kan godt være det bliver forvirrede, men jeg hører faktisk kun positive ting om alle projekterne.

Hendes største styrke ligger i hendes evne til at eksperimentere og udforske forskellige stilarter og teknikker. Hun betragter sig selv som en kreativ håndværker snarere end en kunstner, hun opfylder ønsker for folk og har en god teknisk forståelse inden for både tegning og maleri.

– Lige nu lægger jeg sidste hånd på et skriftligt materiale, som nok ender med at blive en bog. Den kommer til at hedde krea-pædagogik. Det er mig, der har fundet på det, om ikke andet, er det kun mig, der kommer op, hvis man Googler det. Jeg tænker, at ordet er nyt, men tankerne og teorien bag og hele det her praktiske fundament, jeg står på. Det er som sådan ikke nyt, jeg har bare samlet den teori og min praktiske erfaring. jeg har, som jeg ved, giver mening. Det læner sig fuldstændig ind i craft-psykologien, fortæller hun.

Craft-psykologi er en kobling mellem en håndværksmæssig skabelse og psykologi. Det er i store træk psykologiske teorier som begrunder og beskriver den form for skabelse og den gavnlige virkning, som det har for menneskers sundhed og trivsel. At fokus og koncentration har en modpol, som kræver løssluppenhed og frit løb.

– Mennesket keder sig ikke længere, derfor er vi heller ikke vant til at kede os. Der skal ske noget hele tiden altså, og hvis det bliver svært, så scroller vi videre, bliver det kedeligt, scroller vi videre. Men man ved fra hjerneforskningen, at kedsomhed det har mennesker godt af. Det er simpelthen at komme ned i gear, når man laver noget med sine hænder, så sker der noget oppe i hjernen, tanker får lov at flyve og det kan fortælle os ting, give os ideer, siger Henny, smilende.

Hennys mangfoldige kunst tager mange forskellige former og har en bred appel. Hendes arbejde er også en påmindelse om, at kunst kan skabe en bedre verden for både børn og voksne. Hendes værksted og børneunivers viser, at kunst kan bruges til at udforske nye måder at udtrykke sig på og skabe en mere engagerende tilgang til livet. Henny er en inspiration til at udfolde og udforske måder, vi udtrykker os.