Allerede onsdag kan KIF Kolding have sikret sig en ny sæson i håndboldligaen.

KIF Kolding har hentet to sejre ud af to mulige i nedrykningsspillet i håndboldligaen. Det betyder, at de med det ene point, de havde med over i nedrykningsspillet, nu er oppe på fem point, og meget skal derfor gå galt, hvis de nu ender med at ende sidst i nedrykningsspillet.

Sidstepladsen indtages af TTH Holstebro, der har et enkelt point. Netop TTH skal i kamp på onsdag, og hvis de snubler, så er KIF sikret en ny sæson i håndboldligaen. Hvis enten TTH taber eller spiller uafgjort mod Skanderborg AGF, som de møder hjemme i Gråkjær Arena, vil TTH maksimalt kunne have tre point op til KIF, og det vil de ikke kunne hente, idet TTH efter onsdagens kamp kun har én kamp tilbage i nedrykningsspillet.

KIF Kolding har bragt afsted i nedrykningsspillet efter et ellers falmende grundspil, hvor de var i spil til den direkte nedrykning helt ind til sidste spillerunde, hvor de endte med at klare frisag, da de spillede uafgjort mod Skjern, men undervejs i det opgør ringede alarmklokkerne. KIF var bagud samtidig med, at andre resultater ikke gik KIF’s vej, og derfor var de matematisk undervejs i opgøret rykket direkte ned i 1. division.

Sådan gik det ikke, og det er historie nu. I stedet kan KIF notere sig for først en sikker sejr på 32-26 mod SønderjyskE og i lørdags en sejr på 29-25 på udebane mod Skanderborg AGF efter en ellers tæt afslutning på kampen, der kunne være gået begge veje.

– Det var en lang kamp. Der var mange udvisninger og mange pauser. Den var svær, men vi spillede vi virkelig godt i første halvleg og i anden halvleg kom de i gang med deres syv mod seks spil, og kom frem til store chancer, siger KIF Koldings keeper, Anton Hellberg, der kom ind med et kvarters tid igen og havde tre redninger på syv forsøg.

Dermed spillede den svenske KIF-keeper en vigtig rolle i opgøret, som endte ud til KIF Koldings fordel. Det kombineret med TTH Holstebros nederlag i deres første to kampe til Nordsjælland og SønderjyskE gør, at TTH nu selv er i en presset situation. De er nu et point efter både Nordsjælland og Skanderborg AGF i tabellen, hvor begge de to mandskaber har spillet én kamp færre end TTH.

Potentielt kan TTH derfor blive hægtet af i kapløbet om at undgå sidstepladsen i nedrykningsspillet, hvis både Nordsjælland og Skanderborg AGF vinder deres næste kamp. For TTH’s vedkommende har de selv indflydelse på Skanderborg AGF’s næste kamp, da de to hold mødes indbyrdes, og taber TTH den kamp, så vil de for alvor komme i knibe.

Sidstepladsen i nedrykningsspillet skal ud at spille kvalifikationskampe mod et 1. divisionshold om en plads i næste sæsons liga. Modstanderen bliver enten HC Midtjylland eller Skive, der spiller bedst ud af tre i en serie, hvor Skive vandt det første opgør på udebane.

Lige nu ligger det ikke i kortene, at KIF Kolding bliver involveret i kampen om sidstepladsen, da koldingenserne potentielt kan have sikret sig overlevelse på onsdag, når kampen mellem TTH Holstebro og Skanderborg AGF er afviklet.