Formandskabet i Region Sjælland har i dag orienteret Forretningsudvalget om, at regionsdirektør Annemarie Schou Zacho-Broe i dag er fritaget for tjeneste. Der vil nu blive indledt en personaleproces. Annemarie Schou Zacho-Broe var tidligere kommunaldirektør i Fredericia Kommune, hvor hun blev bortvist efter borgmestersagen.

Det er desværre ikke på nuværende tidspunkt muligt at give yderligere oplysninger i sagen i respekt for personaleprocessen.

Region Sjælland har i øvrigt ikke kommentarer til sagen.

I 2017 blev Zacho-Broe ansat i Fredericia Kommune som velfærdsdirektør. I marts 2018 blev hun forfremmet til kommunaldirektør.

I 2021 sluttede dette dog, da byrådet i Fredericia indledte en bortvisningssag imod hende efter borgmestersagen, hvor den tidligere populære borgmester, Jacob Bjerregaard, overlod borgmesterkæden til Steen Wrist efter et større stormvejr i medierne og blandt sine politiske kolleger.

I 2023 blev hun præsenteret som ny regionsdirektør i Region Sjælland, men her er hun fortid nu, hvorfor vides ikke, og parterne vil ikke uddybe sagen endnu.