Både Venstre og Socialdemokratiet er villige til at indlede drøftelser med Fredericia Håndboldklub i forhold til deres behov for, at thansen ARENA udvides. Der er bare et men, da kommunernes anlægsloft de kommende år er pressede.

Fredericia Håndboldklub administerende direktør, Thomas Renneberg,-Larsen, ser gerne 500 – 1.000 flere tsiddeplader i arenaen, der den dag i dag kan rumme 2.400 tilskuere i alt, hvor omkring de 1600 er siddepladser.

– Jeg ser gerne, at man kigger på fra politisk side ser om det er muligt at udvide kapaciteten på siddepladser i hallen så vi til store kampe, som den mod Aalborg, kan sælge mellem 500 – 1.000 flere siddepladser end vi kan i dag. Det er ikke et enestående tilfælde, hvor vi er presset på kapaciteten. Det er vi også til kampe mod eksempelvis KIF Kolding, og ved andre særlige lejligheder, sagde Renneberg-Larsen.

Den udtalelse har AVISEN forholdt til formandsskabet i Kultur- og Idrætsudvalget. Peder Tind (Venstre) sidder som formand i udvalget, og er lydhør overfor Thomas Renneberg-Larsen, men han vil samtidig ikke garantere noget.

– Man skal glæde sig ove,r hvor godt det går for klubben. Fredericianerne støtter op om den, og det er afledt af det, at man rejser udfordrringen. Generelt er det et positivt problem, og jeg vil gerne anerkende det de har nået. Nu får vi så en udfordring, og det er ikke nogen hemmelighed, at vi er udfordret af et anlægsloft. Vi skal investere i blandt andet folkeskolen, der har et efterslæb, og på FC Fredericias hjemmebane har man et græstæppe, der burde skiftes. På den måde har vi flere ting vi skal investere i, og det begrænser os, men jeg har det sådan, at jeg altid gerne vil lytte og inviteres til en kop kaffe og høre om mulighederne, fortæller Peder Tind.

En af de ting Tind gerne vil have på bordet er økonomien i det. Han har behov for at vide, hvad en udvidelse vil koste før han kan gå videre med det.

– Vi skal vide, hvad det koster. Jeg noterer mig, at der er udfordringer og det er en god ting, men præmissen for at bruge penge er et loft, der gør, at vi skal skære ind til benet i forhold til anlægsloftet. Det gør det også svært i forhold til budgetforhandlingerne i de kommende år, siger Peder Tind.

Næstformand i Kultur- og Idrætsudvalget, David Gulløv, smækker heller ikke med døren.

– Jeg er bestemt ikke modstander af det, men det kræver økonomi til det, og vi skal se, hvad omkostningerne bliver. Jeg er sikker på, at 1.000 ekstra sæder sagtens vil kunne blive solgt af FHK, så det er noget vi skal se på. Jeg hilser alle initiativer, drømmer og visioner velkommen, og synes det er fedt, men vi skal have en pris at forholde os til, da vores anlægsmidler ikke er så store, siger David Gulløv og slår fast:

– Jeg vil gerne mødes med Thomas og høre hvad der af muligheder. Det er nogle drømmer og dem vil jeg gerne høre.

Til kampen mellem FHK og Aalborg var det officielle tilskuertal i thansen ARENA 2.369. I gennemsnit har FHK 1.869 tilskuere til deres hjemmekampe i denne sæson. Det tal vil formentlig stige, da meget skal gå galt, hvis holdet ikke kommer i slutspillet.