Nordic Waste, der er ejet af milliardæren Torben Østergaard-Nielsen fra Middelfart, har iværksat en uvildig undersøgelse for at finde årsagen til det nylige jordskred. Dette initiativ kommer ikke fra Randers Kommune, selvom flere byrådsmedlemmer har efterlyst en sådan undersøgelse, men derimod fra virksomheden selv.

Virksomheden bekræfter dette i en pressemeddelelse mandag eftermiddag, med intentionen om at klarlægge, hvordan jordskreddet kunne ske. Nordic Waste, som primært ejes af milliardæren Torben Østergaard-Nielsen, fik nye medejere for cirka to år siden, der overtog 76,5 procent af aktierne. Disse nye medejere mener, at de har gjort deres hjemmearbejde grundigt ved overtagelsen, inklusive at få foretaget geologiske undersøgelser af stedet af en velrenommeret miljørådgivningsvirksomhed. Ingen af disse undersøgelser indikerede de problemer, vi ser i dag.

Virksomheden understreger også, at de i samme periode tegnede en miljøforsikring uden særlige forbehold, som også dækker potentielle, historiske forhold.

– Det er virksomhedens klare opfattelse, at der er blevet gjort en kæmpe indsats for at sikre, at alle potentielt risikable forhold er overvejet inden opkøbet, skriver Nordic Waste.

De tilføjer, at der i perioden 2019-2023 har været 23 uanmeldte kontrolbesøg uden bemærkninger til deres drift, og at virksomheden har fået fornyet sin miljøgodkendelse samt godkendelse til udvidelse af pladsen.

Undersøgelsen sigter mod at give svar på de udfordringer og risici, som jordskreddet har rejst, og demonstrerer virksomhedens forpligtelse til miljøsikkerhed og ansvarlig drift.