Efter seks succesfulde år i spidsen for Håndboldherrerne fortsætter landstræneren på en lang kontraktforlængelse med nye mål og ambitioner.

Da Nikolaj Jacobsen tiltrådte som landstræner i 2017, havde Danmark aldrig vundet VM-guld. Siden da har Håndboldherrerne skrevet historie ved at vinde verdensmesterskaberne tre gange i træk.

Læs også:

Men Nikolaj Jacobsen er stadig sulten efter mere succes og flere store håndboldoplevelser i spidsen for Danmark. Derfor har han forlænget sin kontrakt frem til 30. juni 2030.

– Jeg er rigtig glad for mit job i Dansk Håndbold Forbund. Jeg har nogle fantastisk dygtige spillere, jeg får lov at træne, og så har jeg også en virkelig god stab, som jeg er vanvittig glad for at arbejde sammen med. Så det gør det sjovt at møde ind i landsholdslejren hver gang, siger han.

Landstrænerens hidtidige kontrakt løb frem til 2025, og at den nye kontrakt rækker hele syv år ud i fremtiden, er ingen tilfældighed, fortæller Nikolaj Jacobsen.

  • Det har været vigtigt for mig. For det giver en sikkerhed og betyder, at jeg ved, hvad jeg skal de næste mange år.
  • Jeg synes samtidig, vi er ved at få et godt kuld af nye unge spillere ind på landsholdet, og arbejdet med at føre dem fremad og forhåbentlig sikre nogle gode resultater til dansk håndbold også i fremtiden, det har været meget motiverende og en af de største grunde til, jeg har valgt at lave så lang en kontrakt, siger han.

Begejstringen er gengældt i Dansk Håndbold Forbund

Sportschef i Dansk Håndbold Forbund, Morten Henriksen, var ikke sen til at slå til, da muligheden for at forlænge med verdens officielt bedste herretræner bød sig.

  • Resultaterne under Nikolaj Jacobsen taler for sig selv. Så jeg vil i stedet gerne fremhæve hans lederevner og lyst til at udvikle både spillerne, sig selv og selve spillet. Vi forlænger derfor ikke kun med en træner, der vinder medaljer. Vi forlænger også med et herligt menneske både over for sin trup og kollegaer og en fantastisk ambassadør for dansk håndbold.
  • Nikolaj er så fagligt nysgerrig, at jeg er overbevist om, at han vil være drevet af samme høje passion og faglighed, som vi altid har kendt ham for, også frem mod 2030, siger sportschefen.

Nikolaj Jacobsen har foreløbig stået i spidsen for Danmark i 109 landskampe, hvoraf ikke færre end 87 er endt med sejr.