Danmark indhylles i iskold luft denne lørdag, og meteorologerne forudser en endnu koldere nat. I flere dele af landet kan temperaturen dykke til under -15 grader.

Dagen har været usædvanlig kold for en januardag, med temperaturer under -5 grader gennem det meste af dagen. Selv efter en kort periode med lidt mildere vejr tidligt på natten, har temperaturen holdt sig konstant lav. Ved Nakkehoved nær Gilleleje og i Ødum i Østjylland har termometeret vist under -7 grader siden lørdag morgen. I området ved Stenhøj vest for Frederikshavn har temperaturen ikke overskredet -6 grader siden morgenen.

Tylstrup nord for Aalborg nåede en laveste temperatur på -11,5 grader i løbet af natten. Men det er kun begyndelsen. Den kommende nat forventes at bringe endnu strengere frost. I Østjylland er temperaturen allerede faldet til under -10 grader sidst på eftermiddagen.

Rolige vindforhold kombineret med klar himmel og en arktisk luftmasse over Danmark, forstærket af et tykt lag sne, betyder, at især den nordlige halvdel af landet vil opleve temperaturer mellem -10 og -15 grader i løbet af natten. I den nordlige del af Jylland og i Østjylland, hvor der ligger mest sne, forventes temperaturer nær -15 grader. På Midtsjælland kan termometeret også vise tæt på -15 grader.

Lokalt kan det blive endnu koldere, især i lavninger og dalstrøg som Gudenådalen i Østjylland, hvor temperaturen kan dykke til omkring -20 grader.

Denne kolde nat kan blive en af de koldeste i flere år. Hvis temperaturen når under -18 grader, vil det være den laveste temperatur i Danmark siden februar 2021, hvor der blev målt -20,7 grader.

Disse lave temperaturer har også konsekvenser for vejene. Normalt vejsalt mister sin effektivitet ved temperaturer under -10 grader, hvilket betyder, at veje kan forblive glatte selv efter salting. Derfor opfordres bilister til at udvise særlig forsigtighed.