Erhvervsmand Anders Østergaard er valgt som bestyrelsesformand for Den Selvejende Institution Museum Fredericia

1.januar blev Museerne i Fredericia en selvejende institution, og nu er erhvervsmand Anders Østergaard blevet valgt som museets bestyrelsesformand. Udover Anders Østergaard og borgmester Steen Wrist består bestyrelsen af Christian Herskind, Henrik Harnow, Janus Bang, Susanne Eilersen og Peder Tind.

Det selvejende museum har i fødselsgave fået en række opgaver. En af de store bliver at arbejde på etableringen af en ny museumsbygning på Voss-grunden.

– Jeg er meget taknemmelig for, at Anders Østergaard har taget opgaven som bestyrelsesformand på sig. Hans opbakning til byen og byens historie er meget værdifuld. Med Anders ved roret er vi et stort skridt nærmere de drømme, vi har, siger borgmester Steen Wrist, der er næstformand i museets bestyrelse.

Historien fylder

Formanden selv er glad for den nye post, og ser frem til at udvikle byens museum.

– Der er få byer, hvor historien fylder lige så meget, som den gør i Fredericia. Vi er omgivet af kultur- og militærhistorie. Jeg ser frem til et arbejde, hvor vi skal skabe de bedst mulige rammer for, at fremtidens fredericianere – og alle der besøger byen – har et stærkt kendskab til historien, byens betydning og de mennesker, der har boet her, siger formand Anders Østergaard.

Da bestyrelsen blev nedsat blev det samtidig besluttet, at museumsleder Karsten Merrald Sørensen bliver museumsdirektør for Den Selvejende Institution Museum Fredericia.

– Det er en stor dag for museumsvæsenet i Fredericia, hvor byens helt unikke historie skal udfoldes i endnu højere grad i de kommende år under det nye selvejende Museum Fredericia. Det er et arbejde, jeg glæder mig rigtig meget til, og jeg er glad for den store opbakning, der er til museet her i Fredericia,”siger Karsten Merrald Sørensen.

DSI Museum Fredericia skal i første omgang arbejde på strategi og vision for museets udvikling. Det arbejde går forventeligt i gang i februar måned.