Ribe-Esbjerg HH har besluttet at afskedige deres cheftræner, Anders Thomsen. Vestjyderne er potentielt en modstander, som FHK kan møde i slutspillet, der starter i april.

Ribe-Esbjerg har kun vundet en ud af de seneste syv ligakampe. Det har medført, at holdet er faldet fra en placering i den øverste del af tabellen til nu at indtage ottendepladsen, som er skæregrænsen for slutspillet.

På papiret har Ribe-Esbjerg endnu ikke officielt sikret sig adgang til slutspillet. I de sidste to spillerunder skal vestjyderne opnå én sejr for at være sikre, da afstanden ned til SønderjyskE på niendepladsen er tre point. Netop SønderjyskE er modstanderen i deres næste kamp den 20. marts, og det er sandsynligvis med dette for øje, at Ribe-Esbjerg har valgt at afskedige Anders Thomsen for at indføre ny energi i truppen.

– Efter en stærk start på sæsonen har holdet i de seneste måneder oplevet en nedadgående kurve, og de seneste kampe har vist et REHH-mandskab, der har stået svagere både individuelt og som hold end i sæsonens første del. På trods af Anders Thomsens bestræbelser har det ikke været muligt at ændre denne tendens, oplyser Ribe-Esbjerg i en pressemeddelelse.

Anders Thomsen blev ansat i Ribe-Esbjerg i november 2021 og førte i sine to første sæsoner klubben til slutspillet, som de også ser ud til at være på vej mod i denne sæson. Trods dette har Ribe-Esbjerg valgt at afskedige Thomsen og erstatte ham med Jesper Holm, som indtil nu har været assistenttræner.

Hvis Ribe-Esbjerg ender på sjette eller syvendepladsen i grundspillet, vil de møde FHK i slutspillet. Syvendepladsen, som TMS Ringsted aktuelt indtager, er kun et point væk, mens der er to point op til Skjern på sjettepladsen.