Onsdag aften mødes KIF Kolding og Fredericia Håndboldklub i Sydbank Arena. Der er mere end to point på spil mellem de to nabobyer.

I Fredericia går KIF Kolding under navnet Taulov Syd, og i en KIF Kolding-podcast bliver Fredericia af samme grund nu kaldt for Taulov Nord. I en del år har KIF været storebror i forholdet mellem de to klubber, men det er ikke længere tilfældet.

I de seneste sæsoner har FHK’s præstationer overstrålet KIF Koldings. Senest var FHK meget tæt på at komme i pokalfinalen, men den glippede efter et nederlag til GOG. I stedet endte fredericianerne med at spille bronzekamp ved Santander Final4, hvor holdet tabte til BSH.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Nu gælder det hverdagen i ligaen, hvor der er lokalbrag på menuen. Uanset, hvordan de to hold ligger i tabellen, vil det altid være noget særligt, og alt kan ske. Dog anerkender KIF-træner Kristian Kristensen, at FHK pt. ser gode ud.

– De beviste senest i weekenden, at de hører til i toppen af ligaen. De var uhyre tæt på en plads i pokalfinalen, og i bronzekampen mod BSH var de lige så tæt på. I begge kampe viste Fredericia stor kvalitet og bredde, selvom de altså lige manglede de sidste to procent, siger han.

Det første indbyrdes møde mellem de to hold i denne sæson endte 32-31 til FHK. Det vidner om, at selvom FHK er nummer to og KIF nummer 13 nu, at alt kan ske i et lokalopgør mellem de to hold, hvor håneretten er på spil. Ikke mindst blandt fansene, der ser ekstra frem til lokalopgøret.

adp-as.dk

Understregningen af interessen for fans bekræftes af, at KIF Kolding forventer deres tilskuergennemsnit på 2.000 tilskuere pr. kamp i sæsonen, vil blive overgået. Samtidig går meldingen fra FHK-lejren på, at flere hundrede fans forventes at tage turen til Sydbank Arena i Kolding, hvor der er kampstart klokken 20:00.