Dalton Wilkins er blevet solgt fra Kolding IF til Sønderjyske Fodbold, med øjeblikkelig virkning, seks måneder før hans kontrakt med Kolding IF skulle udløbe. Dette træk repræsenterer en væsentlig udvikling i Wilkins’ karriere samt en betydelig ændring for begge klubber.

Kolding IF udtrykker en blanding af ærgrelse og stolthed over Wilkins’ afgang.

Klubben havde forsøgt at forlænge kontrakten med den newzealandske spiller, men valgte at acceptere et tilbud fra et af ligaens førende hold, for at undgå at miste ham som fri transfer senere.

Cheftræner Kristoffer Wichmann har spillet en vigtig rolle i Wilkins’ udvikling og har åbent rost spillerens evner.

– Da jeg, i september 2020, for første gang, så Dalton spille for Helsingør på Lyngby Stadion i en træningskamp, blev jeg platonisk forelsket i ham på den fodboldbane. Hans drive, passion og udstråling var måske på det tidspunkt kun indlysende for få, men for mig var det en spiller jeg ville elske at være sammen med hver eneste dag, siger Wichmann.

Wilkins’ transformation fra en spiller uden fast seniorfodbolderfaring til en eftertragtet spiller både nationalt og internationalt er, ifølge Wichmann, både et resultat af Wilkins’ egen indsats og hans dygtige holdkammeraters støtte.

– Det først og fremmest Daltons egen fortjeneste, men så sandelig også hans dygtige holdkammeraters, udtaler Wichmann.

Selvom Wilkins’ afgang efterlader et tomrum, er Wichmann fortrøstningsfuld omkring fremtiden.

– Når man har været tæt på en spiller som Dalton, som vi har, og har set den fantastiske udvikling han har haft sammen med holdet, bliver han savnet af alle. Så vi savner Dalton i dag – i morgen er vi atter på mission. Vi er super godt forberedt på hvordan fremtiden skal se ud. Jeg kan, med helt ro i maven sige, at vi i Kolding IF har et fantastisk sammenhold og enormt potentiale – vi er kun lige begyndt på rejsen, afslutter Wichmann.