Kolding Kommune har netop forlænget dispensationen for anvendelse af Posthuset på Banegårdspladsen i yderligere 3 år – indtil udgangen af 2027.

Posthuset danner i dag rammerne for ca. 20 virksomheder, hvoraf ca. halvdelen er socialøkonomiske virksomheder, og den anden halvdel arbejder hen på at blive det.

Forlængelsen har en stor betydning for disse virksomheder og ikke mindst for Kolding. Det iværksættermiljø, der har sit daglige virke på Posthuset, høster anerkendelse fra hele landet, fordi Kolding har prioriteret at skabe rammerne for et innovativt miljø, som er målrettet socialøkonomiske virksomheder eller virksomheder, der ønsker at blive det.

Formanden for Social- og Arbejdsmarked, Villy Søvndal udtaler;

– I Social- og Arbejdsmarked er vi begejstrede over, at vi har fået en 3-årig forlængelse, der tillader Posthuset at fortsætte med at fungere som epicenter for et dedikeret socialøkonomisk fællesskab. Et sådant iværksættermiljø er sjældent, og det er jeg glad for, at vi i Kolding prioriterer, udtaler Villy Søvndal.

De socialøkonomiske virksomheder på Posthuset bidrager også aktivt til byens liv ved at arrangere vejfester og pop-up arrangementer. Derudover er der med kommunens nye budget lagt planer om at udvikle en ”verdensmålsplads” med fokus på bæredygtighed, midlertidige initiativer og aktiviteter, i samarbejde med Posthusets mange virksomheder.

– Posthuset er et fremragende eksempel på, hvad der kan opnås, når kommune og erhvervslivet samarbejder. De socialøkonomiske virksomheders tilstedeværelse i Posthuset har en positiv indvirkning på os alle, fordi de deltager aktivt i lokalsamfundet og bidrager til at skabe liv i byen, afslutter Villy Søvndal.