KIF Kolding har gjort det over forventning i denne sæson, men lørdag kom de ned på jorden. Til en af deres direkte konkurrenter i tabellen, Skjern, fik de ørerne i maskinen og tabte med 38-25 til Skjern, som nu kun er et point efter koldingenserne i tabellen.

KIF havde igen Jesper Meinby og Sander Øverjordet til rådighed i forhold til den sidste kamp mod Lemvig-Thyborøn, hvor KIF’erne med hiv og sving fik hevet en sejr hjem på 30-26 efter en præstation, der ikke gik over i historiebøgerne.

Lørdagens kamp går over i historiebøgerne i negativ forstand. Til kampen manglede KIF Kolding Magnus Brandbyge, der målt på redningsprocenten, er ligaens bedste keeper i sæsonen. Brandbyges redninger kunne KIF godt have brugt mod Skjern. Målene pev ind bag Tim Winkler i starten af opgøret, og da KIF begik den ene fejl efter den anden angrebsmæssigt måtte KIF-træner Kristian Kristensen trykke på timeoutbufferen allerede efter syv minutter ved stillingen 7-3.

Fejlene fortsatte med at komme i en lind strøm. Intet kunne stoppe den store blødning for KIF. Bjarke Christensen plejer at kunne score på straffekast selv med lukkede øjne, men træfsikre Christensen misbrugte for en sjælden gangs skyld et straffekast. Det vidnede om, hvilken offday KIF Kolding havde i Skjern Bank Arena.

Midtvejs i første halvleg var Skjern i front med 12-6, da Alfred Jönsson bankede bolden i kassen, og intet tydede på, at KIF kunne levere et comeback, der kunne få dem tilbage i kampen. Kristian Kristensen så alvoren i øjnene og forlangte igen timeout efter knap 17 minutter ved stillingen 13-7. Igen fik det ingen effekt, da Skjern kom foran 16-8, og endte med at gå til pause foran 21-13.

I anden halvleg blev situationen ikke bedre. Filmen knækkede for KIF, der efter 40 minutter kom bagud 27-17. Intet fungerede og efter 43 minutter fik Kristian Kristensen igen nok. Han forlangte timeout ved stillingen 30-17. I forbindelse med timeouten kom Rasmus Døssing på kassen, hvilket han også gjorde i første halvleg, dog uden succes. Denne gang fik Døssing gang i redningerne, og blandt andet fik han reddet to skud fra Skjern-anføreren Emil Bergholt. Det kunne dog ikke forhindre KIF Kolding i at komme fra det vestjyske med en afklapsning, der endte med at blive på 38-25.

Trods nederlaget er KIF fortsat på fjerdepladsen, hvor de nu har et enkelt point ned til netop Skjern. Næste gang KIF Kolding skal i aktion er den 22. februar på hjemmebane mod Bjerringbro-Silkeborg.