I en afgørende kamp i håndboldens slutspil stod Ribe-Esbjerg og KIF Kolding over for hinanden. Matematisk set var det ikke vind eller forsvind for begge hold, men rent sportsligt var det klart, at taberen af kampen ville få svært ved at kvalificere sig til DM-semifinalen. Kampen endte med en 28-26 sejr til Ribe-Esbjerg, hvilket skabte en vanskelig vej frem for KIF Kolding.

Ribe-Esbjerg startede kampen stærkt og kom hurtigt foran 4-1. KIF-træner Kristian Kristensen valgte at tage en tidlig timeout for at forsøge at samle sine tropper. Dette viste sig at være en god beslutning, da KIF fik kæmpet sig tilbage og kom foran 6-5 efter ti minutter. Thomas Boilesen stod bag nogle af de gode aktioner, der bidrog til den positive udvikling for KIF.

Ved pausen havde KIF Kolding formået at skabe en lille fordel ved at gå til pause foran 16-13. En af de store forskelle i første halvleg var indsatsen fra Rasmus Døssing, der kom ind i målet for KIF og tog godt fra.

I anden halvleg fortsatte KIF med at lægge pres på Ribe-Esbjerg og kom foran 21-17 efter 42 minutter. Dette resulterede i, at Ribe-Esbjerg forlangte en timeout. Det hjalp dog, da de kæmpede sig tilbage og reducerede forskellen til 21-19. Desværre for dem misbrugte de to chancer for at komme endnu tættere på KIF.

Efter 48 minutter førte KIF stadig 23-20, men holdet begyndte at vise tegn på træthed i angrebet. Det gav Ribe-Esbjerg mulighed for at komme tilbage i kampen. Sune Iversen fra Ribe-Esbjerg udlignede til 23-23 efter 52 minutter på en kontra. KIF forsøgte at tage en timeout for at genfinde momentum, men Ribe-Esbjerg fortsatte deres imponerende comeback og kom foran 24-23.

Til sidst endte Ribe-Esbjerg med at vinde kampen 28-26 og dermed sætte en stor stopper for KIF Koldings drømme om DM-semifinalen. KIF Kolding må nu kæmpe hårdt for at bevare håbet om en plads i semifinalerne, mens Ribe-Esbjerg har styrket deres position.