Da sidste runde af grundspillet i håndboldligaen blev afviklet, fik KIF Kolding en kraftig advarsel. De blev mindet om, at de kan rykke ned. Mandag tager de hul på nedrykningspillet, hvor et nyt kapitel venter.

KIF Kolding var spillet ud af brættet. De var bagud 10-1 mod Skjern, og da samtidig Lemvig-Thyborøn en overgang førte mod Aalborg, og Fredericia Håndboldklubs kamp mod Nordsjælland stod helt lige, var koldingenserne matematisk set rykket direkte ud af ligaen.

Det ændrede sig i løbet af kampen, men det var en påmindelse til KIF om, at deres bundniveau er alt, alt for lavt, og at de skal tage situationen meget alvorligt. Det var mere end en løftet pegefinger, som Kristian Kristensens mandskab fik i sidste spillerunde.

Nu ser KIF Kolding i stedet ind i et nedrykningsspil, hvor de skal kæmpe for ikke at blive sidst, og dermed undgå kvalifikationskampe mod et 1. divisionshold om overlevelse i ligaen. Med det niveau, som KIF lagde for dagen i den første del af kampen mod Skjern, skal der andre boller på suppen, når holdet den 1. april på hjemmebane møder SønderjyskE, som til gengæld ikke bør komme i fare.

Ret beset burde KIF heller ikke komme i fare, men med den sæson, som KIF har haft, så skal man ikke tage noget for givet. Der skal knokles til det sidste, og så skal de prise sig lykkelige over, at det ene point de fik skrabet sammen mod Skjern, var nok til at slæbe et enkelt point med over i nedrykningsspillet.

Til gengæld var det ikke godt for KIF, at Nordsjælland åbnede puljen fuldstændig op allerede i deres første kamp, da de sejrede med 28-27 mod TTH Holstebro. Nordsjælland var det eneste hold, der havde nul point med over i nedrykningsspillet, og alle hold er dermed på tavlen nu. Hvis Nordsjælland havde tabt, kunne KIF have distanceret dem med en sejr i deres egen kamp.

Med kun fire kampe, der skal spilles i nedrykningsspillet, ville et forspring på tre point gøre al verden. Nu skal KIF i stedet sørge for at komme godt i gang og “holde” deres hjemmebane, som bliver en nøgle til at sikre sig imod at undgå et drama i kvalifikationskampe. KIF har kun to hjemmekampe, den ene mandag mod SønderjyskE og den anden i sidste spillerunde mod Nordsjælland.

Et nederlag på hjemmebanen i den første kamp vil derfor være skidt, da KIF på papiret ikke er favoritter mod Skanderborg AGF og TTH Holstebro på udebane. I den mellemliggende periode, inden sidste runde, hvor KIF og Nordsjælland mødes i Kolding, har Nordsjælland en enkelt hjemmekamp. Kommer KIF pointløst igennem de første tre spillerunder, og får Nordsjælland på den anden side skrabet endnu en sejr i hus, så kan situationen være rigtig skidt for KIF Kolding.

Derfor er det en tidlig nøglekamp for dem, og med den situation, som KIF stod i under sidste kamp i grundspillet, så ringer alarmklokkerne efter den kraftige advarsel.