KIF Kolding fik den ønskede start på nedrykningsspillet, da de mandag vandt 32-26 mod SønderjyskE.

Kampen var særdelses vigtig, da KIF med et pointtab ville komme under pres, og allerede fra start være i overhængende fare for at ende på sidstepladsen i nedrykningsspillet, som betyder, at man skal ud at spille kvalifikationskampe om overlevelse mod et 1. divisionshold.

Opgøret mellem KIF og SønderjyskE var særdeles tæt i første halvleg. Stillingen efter første halvleg var 14-14, men i anden halvleg ændrede kampen karakter, da KIF fik fat i defensiven og i målet.

I de første 21 minutter af anden halvleg lukkede KIF kun fire mål ind, og med ni minutter tilbage af opgøret var KIF i fuld kontrol. De førte med 24-18 efter 51 minutter.

Da var kampen reelt set afgjort, og så gjorde det ikke noget for kampens udfald, at de to hold begge scorede otte mål i de sidste ni minutter af opgøret således, at opgøret endte 32-26.

Næste gang KIF skal i aktion i nedrykningsspillet er på lørdag, hvor modstanderen er Skanderborg AGF på udebane.