Med et overskud efter skat på 3,75 mia. kr. kom Jyske Bank ud af 2022 med det bedste resultat i bankens historie.

I et begivenhedsrigt 2022 med krig, energikrise, stigende inflation og rentestigninger kunne Jyske Bank notere det bedste resultat i bankens historie.

Overskuddet efter skat landede på 3,75 mia. kr. svarende til et resultat pr. aktie på 55,4 kr. Isoleret set bidrog 4. kvartal med et overskud på 1,55 mia. kr.

– Når vi ser på 2022-resultatet, var fjerde kvartal helt outstanding. Men samlet set er vi vældig godt tilfredse med 22-resultatet, hvor vi har sat rekord målt på indtjening pr. aktie men også i absolutte termer, siger ordførende direktør Anders Dam og fortsætter:

– Det der specielt er glædeligt ved regnskabet er den seneste udvikling, hvor vi har fået Handelsbanken ombord. Det viser for alvor, hvilken power vi får, når vi kigger ind i 2023.

Optimistisk syn på 2023

Jyske Bank har tidligere annonceret, at forventningerne til 2023 lyder på et resultat før skat i intervallet 5,3-6,1 mia. kr. svarende til et resultat pr. aktie i intervallet 60-70 kr.

– Jeg tror på, vi kan leve op til de forventninger vi har meldt ud, men jeg vil ikke blive overrasket, hvis vi kommer op og snuse til et resultat på 6 mia. eller derover før skat, lyder der fra Anders Dam.

Sammenlægningsproces går efter planen

Den store historie i Jyske Bank i 2022 var købet af Handelsbanken i Danmark, som officielt blev overtaget d. 1. december.

Arbejdet med at lægge de to organisationer sammen er i fuld gang og går helt efter planen, lyder det samstemmende fra Bankdirektør Peter Schleidt og direktør for Forretningsstrategi Lars Stensgaard Mørch.

– Vi følger tidsplanen, og samarbejdet har været helt eksemplarisk og bedre end vi turde håbe på, konstaterer Lars Stensgaard Mørch.