Danmark står over for en kold og snefyldt uge, ifølge den seneste vejrudsigt fra DMI. Fra i nat vil koldere luft strømme ind over landet, hvilket bringer snebyger til de fleste områder.

Det forventes, at der frem til mandag morgen vil falde mellem 1 og 5 cm sne mange steder, men lokalt kan snefaldet blive mere intensivt. Med temperaturer omkring frysepunktet bliver det svært at forudsige nøjagtigt, hvor meget sne der vil falde. Den sne, der falder, ventes at blive liggende, da temperaturen vil falde til frostgrader i stort set hele landet.

Mandagen vil bringe en opklaring til store dele af landet, men dette er kun et kortvarigt afbræk i det vinterlige vejr. Tirsdag starter med koldt vejr og lidt eller nogen sol, med temperaturer der spænder fra 5 til 10 graders frost, og i nogle nordlige områder kan det falde til mellem 10 og 15 graders frost.

Tirsdag aften og natten til onsdag bliver scenen sat for en ny runde af sne. Et lavtryk, der passerer nord for landet, vil bringe blæst og sne eller tøsne fra vest. Selvom temperaturen midlertidigt vil stige til 1-2 grader varme i de sydlige egne, vil det nordlige Danmark formentlig forblive under frysepunktet. Senere forventes temperaturerne at falde igen.

Med udsigten til en ret kold og vinterlig uge, er det vigtigt for danskerne at forberede sig på vanskelige vejrbetingelser. Perioder med sne vil påvirke hele landet, hvilket kan medføre udfordringer for transport og dagligdag. Det anbefales at følge med i vejrmeldingerne og træffe passende foranstaltninger for at sikre sikkerheden.