FHK’s træner, Gudmundur Gudmundsson, var nærmest uden ord efter søndagens triumf mod Skanderborg Aarhus, der sikrede FHK en historisk plads i DM-semifinalen. Med et glimt i øjet og en tydelig stolthed i stemmen fortalte han om kampen, holdet og den utrolige rejse, de har været på.

FHK vandt kampen med 26-24. Det hele eksploderede i én stor jubelrus efter kampen. Da jublen havde lagt sig kunne FHK-lejren først ikke finde Gudmundsson. Efter at have ledt viste det sig, at han var på live-tv.

Imens stod formand Bent Jensen og administrerende direktør Thomas Renneberg-Larsen i omklædningsrummet, og jublede med spillerne, og roste holdets præstation. Efterfølgende stødte Gudmundur Gumundsson til, og da det var overstået, var det tid til at give et interview til AVISEN.

– Det betyder utroligt meget. Da jeg kom til FHK, fik jeg chancen for at bygge noget op. Det er min første sæson, og vi har opnået fantastiske resultater med dette hold. Holdet har spillet utrolig godt i slutspillet. Vi har kun tabt en enkelt kamp i en meget stærk pulje. Jeg er meget stolt, men det er også fortjent. Det var vores målsætning at nå semifinalen, da vi først kom i slutspillet, sagde Gudmundsson, da han blev spurgt om, hvad semifinalepladsen betyder.

Gudmundsson understregede, hvor vigtig fansenes støtte har været for holdet. Omkring 600 fans var på plads i Aarhus for at støtte holdet, og de dannede en massiv lydkulisse for at støtte FHK.

– Det er fantastisk at opleve den opbakning, vi har fået. Selvom det ikke var vores bedste kamp i dag, og vi begik fejl, formåede vi at spille godt i nøgleperioder af kampen, sagde Gudmundur Gudmundsson.

I slutningen af kampen trådte særligt Reinier Taboada i karakter. Cubaneren scorede det afgørende mål til 25-24, der sendte FHK i ekstase i sejren, som med et mål i sidste sekund blev til en sejr på 26-24.

– Vores taktiske dispositioner var nøje planlagt. Vi havde designet spillet, så Reinier Taboada kunne træde ind i de sidste 12 minutter. Emil Tellerups indsats var intet mindre end fantastisk, og Jakob Frederiksen fulgte trop med en lige så imponerende optræden. Vores forsvar var lige i skabet – vi begrænsede Skanderborg Aarhus til bare 11 mål i anden halvleg. Det var en kollektiv præstation af høj klasse, forklarede Gudmundsson.

Nu venter Aalborg i en semifinaleserie, hvor der spilles bedst af tre kampe. Nu vil Gudmundur Gudmundsson stille sigtekornet ind efter at drille de nordjyske favoritter.

– Det er ikke nok bare at være i semifinalen – vi skal også præstere der. Vi skal få det bedste ud af det, sagde Gudmundsson.

Gudmundssons personlige CV tæller blandt andet OL-sølv med Island og OL-guld med Danmark, men præstationen med FHK har også en særlig plads hos ham.

– Det betyder utrolig meget for mig, for jeg elsker at bygge noget op. Det er derfor, jeg er her. Vi kan være meget stolte af holdet. Nu skal vi bare videre, sagde den stolte islænding.

FHK spiller den første semifinalekamp på søndag klokken 14:00 mod Aalborg.