Kandis, ABBA gold, Byens Hotel og mange flere satte lørdag d. 9. marts gang i den helt store fest i Forum Kolding. Det skete i anledning af Forårsfestivallen, som Kolding Kommune hvert år afholder for mennesker med handicaps i Region Syddanmark.

Indenfor i handicapvenlige rammer fungerer forårsfestivallen som en unik indsats, der giver mulighed for, at mennesker med handicaps på lige vilkår får mindeværdige tidssvarende oplevelser. Et tilbud som næstformand for udvalget for Social og Arbejdsmarked Birgitte Munk Grunnet er glad for, at Kolding Kommune kan tage del i at arrangere, fortæller hun:

– Mennesker med et udviklingshandicap har brug for særlige rammer for at kunne tage del i festlige begivenheder. Derfor ser vi ofte, at de ikke kan deltage i de samme oplevelser som du og jeg. Ligesom vi andre bruger festivaler og andre festlige begivenheder til at opbygge relationer, så har mennesker med handicap brug for de samme muligheder. Det får de med forårsfestivallen.

Udover de musikalske indslag, var det muligt at købe mad i madboder og deltage i andre sjove aktiviteter. I alt var der solgt 300 billetter. En Forårsfestival der er mulig på baggrund af støtte fra Lions Club og Elsass Fonden. Centerleder ved CBA og ansvarlig for forårsfestivallen Anne-Mette Autzen deltog på dagen, som hun oplevede var til stor glæde for festivalgæsterne.

– I dag ser vi, hvordan en festival samler mennesker med handicap. Sammen fester de, danser og synger med på musikken. Det er et mindeværdigt og meningsfyldt fællesskab, som de tager del i sammen med nye og gamle venner. Det er, hvad forårsfestivallen kan, slutter Anne-Mette Autzen.