IBC Kolding har netop fejret en bemærkelsesværdig milepæl, hvor fire af deres EUX Business elever blev æret med det prestigefyldte Bygma Talentlegat 2024. Denne anerkendelse blev markeret ved en særlig reception afholdt i Bygmas faciliteter i København den 28. februar. Arrangementet samlede 24 talentfulde unge fra seks forskellige handelsskoler landet over, der blev hyldet for deres ekstraordinære bidrag og dedikation inden for handelsområdet.

Initiativet fra Bygma, der har til formål at hylde handelselever landet over, understreger vigtigheden af talent og hårdt arbejde inden for handelssektoren. Med et nyligt oprettet legat, får unge fra forskellige handelsskoler muligheden for at blive anerkendt for deres bemærkelsesværdige præstationer.

Uddannelseschef på IBC Kolding, Michael Lauridsen, deler indsigter om processen og det at blive en del af dette prestigefyldte initiativ. Han bemærker:

– Bygma, som er et dansk-ejet byggemarked, har stiftet et legat, hvor de hylder handelselever i hele landet. Vi blev bedt om at indstille kandidater fra vores afdelinger i Aabenraa, Kolding, og Fredericia-Middelfart, og det er med stor glæde, at fire af vores elever blev udvalgt, siger Lauridsen.

I udvælgelsen af kandidater til Bygmas Talentlegat blev der lagt særlig vægt på kandidaternes overensstemmelse med Bygmas kerneværdier, et skridt, der sikrer, at de udvalgte ikke blot skinner akademisk, men også personificerer de principper, som Bygma værdsætter højt. Indstillingsprocessen var grundig, hvor skolerne skulle indsende nomineringer direkte til Bygma, hvorefter de spændte ventede på feedback. Denne strategiske tilgang sikrede, at kun de mest fortjente kandidater blev udvalg

– De blev indstillet ud fra Bygmas værdier, hvilket understregede vigtigheden af ikke blot akademisk dygtighed, men også personlige egenskaber og principfasthed. Efter at have sendt vores indstillinger til Bygma, blev vi orienteret om resultatet, og min delegation rejste til København. Legaterne blev uddelt i det imponerende nye Bygma-bygning på Amager, en begivenhed, der ikke kun fejrede de unge talenter, men også markerede et vigtigt øjeblik for uddannelse inden for handel i Danmark

Begivenheden, der fandt sted i Bygmas nye bygning på Amager, spredte sig over imponerende 16.000 kvadratmeter og tilbød en enestående oplevelse for alle tilstedeværende. Det var en dag, hvor branchens ledere, familier og bemærkelsesværdige gæster samledes for at fejre handelstalenternes hårdt tjente succes.

– Det var en kæmpe oplevelse for eleverne. Bygma-chefer og mange af legatmodtagerne havde medbragt deres familier, hvilket tilføjede et personligt touch til fejringen. Vi havde endda æren af at have Poul Nyrup Rasmussen til stede, som er formand for EuroSkills, og Tina Müller, der agerede som konferencier. Deres tilstedeværelse løftede arrangementet til nye højder. Alle var simpelthen ‘blown away’ og havde en fantastisk dag, slutter Michael Lauridsen.