FC Fredericia blev sat eftertrykkeligt på plads i lokalopgøret mod Kolding IF, der vandt 4-0.

Kolding IF og FC Fredericia tørnede lørdag eftermiddag sammen. Før kampen var FC Fredericia fire point foran koldingenserne på tredjepladsen i tabellen, og for at Kolding ikke skulle blive hægtet af, skulle de bruge en sejr. I den henseende fik de den optimale start på kampen, da de allerede fire minutter inde i opgøret bragte sig i front.

Asker Beck blev spillet i dybden af Paul Ndongo, da FC Fredericia blev fanget langt fremme på banen. Beck fik frit løb mod mål og udplacerede sikkert Mattias Lamhauge, og det blev startskuddet til en skidt dag på kontoret for FC Fredericia, der i det store hele ikke fik vist sig frem på samme måde, som de gjorde i tirsdags mod Vendsyssel, hvor FC Fredericia var det klart bedste hold på banen, da de vandt 3-1.

Kort efter føringsmålet gik FC Fredericia fuldstændig galt i byen på et langt indkast, men Isak Tanners hovedstød ramte stolpen, selvom hovedparten af de 2.282 tilskuere var gået i gang med at juble. Bolden gik ikke ind, og i stedet var FC Fredericia tæt på at udligne 26 minutter inde i kampen.

Sofus Berger tog et raid frem i banen og afdriblede den ene Kolding-spiller efter den anden, inden han spillede bolden til Eskild Dall, som burde have udlignet, men det skete ikke. Dall overplacerede skuddet, da han ville placere bolden i det lange hjørne. Kort før pausen var Gustav Marcussen også tæt på, da han forsøgte sig fra distancen, men Lennart Moser i Kolding-målet fik med nød og næppe afværget situationen.

FC Fredericia havde i indledningen af anden halvleg flere momenter, hvor udligningen var tæt på. Blandt andet med 25 minutter igen, da Christian Gammelgaard bragede et skud på stolpen, hvor Koldings keeper, Moser, ikke var i nærheden af at redde bolden. FC Fredericia fik ikke udnyttet chancerne, og i stedet væltede korthuset efter en række personlige fejl.

Først klokkede indskiftede Mikkel Juhl i det, da han ville sparke bolden væk i FC Fredericias felt. Hans clearing blev blokeret af Ngongo, som efterfølgende nemt sparkede bolden i kassen til 2-0, og endnu mere galt gik det med 12 minutter igen. FC Fredericias keeper, Mattias Lamhauge, modtog bolden uden for feltet og ville sparke bolden frem. Afleveringen ramte Patrick Tjørnelund, der stod lige foran Lamhauge, som efterfølgende kunne se Tjørnelund sparke bolden ind til 3-0.

“4, 4, 4, 4-0” gjaldede det efter 81 minutter. Christoffer Palm lukkede og slukkede kampen, som blev afgjort af personlige fejl af FC Fredericia, der nu kan se Kolding ånde dem i nakken i tabellen.

Næste gang FC Fredericia skal i kamp er på torsdag i pokalsemifinalen mod Silkeborg, mens næste kamp i NordicBet Ligaen er den 14. april mod Sønderjyske. Kolding spiller er den 13. april på hjemmebane mod Vendsyssel.