Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har udsendt en vejrudsigt, der varsler en kold og vinterlig uge over hele Danmark, med snebyger og frostgrader på programmet.

I løbet af dagen vil snebyger ramme de nordlige og østlige dele af landet. Dagen byder på forholdsvis tørt vejr med solglimt flere steder. Mod aften forventes snebyger også i den sydvestlige del af Danmark.

Tirsdag starter med en kold morgen med temperaturer mellem 5 og 10 graders frost i store dele af landet. I Nordjylland kan temperaturen lokalt falde til 12 graders frost, især hvis himlen er klar over det snedækkede landskab, og vinden er svag.

Tirsdag aften og natten til onsdag ventes mere sne, forårsaget af et lavtryk, der passerer nord for landet mod øst. Dette medfører blæst og sne, eller tøsne, fra vest. Temperaturen vil midlertidigt stige til omkring 1-2 grader i de sydlige egne, mens den forbliver under frysepunktet i de nordlige områder. Senere i perioden forventes temperaturerne at falde igen.

DMI forudser en ret kold uge med vinterligt vejr og snebyger over hele Danmark. Vejret skifter mellem perioder med sne og kortvarige temperaturstigninger, men generelt set forventes en uge, hvor vintervilkårene dominerer.