Diluckshan Jeyaratnam spiller den mandlige hovedrolle i Avenue Q, der spiller på Fredericia Musicalteater den 23. februar og frem til den 16. marts. Forestillingen har tidligere spillet i Fredericia, og dengang var den det første, som han så på det daværende Fredericia Teater.

Rollen er byttet ud siden, at Diluckshan tilbage i 2011 for første gang gik ind ad døren på det gamle teater for at se Avenue Q. Dengang var det i den lille sal, at forestillingen spillede, men denne gang bliver det i den store sal.

Prøverne er i fuld gang til Avenue Q, og det er med Diluckshan i rollen som Princeton/Rod, og rollen fra første gang, at han kom på teatret, er derfor byttet ud. Den bløde stol i salen er byttet ud med en rolle på scenen.

– Dengang var jeg blæst helt bagover, og jeg har aldrig grint så meget før til en forestilling, som jeg gjorde dengang. Det er det sjoveste, jeg har set. Jeg er enig i, at forestillingen stadig holder i dag, selvom det er nogle år siden, den sidst spillede her. Jeg glæder mig vildt til at skulle lave den, siger Diluckshan.

Der er endnu et twist i Avenue Q. Dengang debuterede en ung Lars Mølsted som musicalperformer, og igen er han i en debutrolle, da han skal være instruktør for første gang. Det bliver en speciel oplevelse for Diluckshan, der kender Lars.

– Han har virkelig været et forbillede for mig i mange år, så at skulle overtage en rolle fra ham, og have ham som instruktør, er en kæmpe ære for mig. Lars er et kæmpe leksikon, som kan give mig alle mulige tips til, hvordan man skal føre dukken, siger Diluckshan.

Netop dukkeføringen adskiller Avenue Q fra andre musicals.

– Jeg har prøvet det kort lige før corona, men ellers ikke. Vi har ikke så lang tid til at lære det, men det er bare benhård træning, og så må vi prøve os frem og gå igennem smerten med armene og bare blive ved, forklarer Diluckshan.

Foruden, at der er tale om, at Diluckshan skal styre en dukke med hånden, så adskiller Avenue Q sig fra andre musicals på en anden måde også.

– Det er meget komedie, og det er noget andet end, hvad jeg plejer at spille. Jeg synes selv, at det er sværere at lave komedie, og jeg har kun prøvet det én gang før. Jeg glæder mig til udfordringen, slutter Diluckshan Jeyaratnam.