Reinier Taboada er kommet godt i gang efter VM-pausen. Han føler sig bedre integreret i Fredericia Håndboldklubs spillestil, og har nydt godt af afbrækket, hvor han har brugt tid i hjemlandet i Cuba.

Den 25-årig cubaner, Reinier Taboada, kom til FHK før sæsonen som et lidt ubeskrevet blad, men cv’et afslørede, at han har spillet i klubber på en hylde, der gør, at man kunne forvente han ville komme til at spille en stor rolle i FHK.

Taboada har blandt andet spillet i franske Dunkerque og hos den nordmakedonske klub Eurofarm Pelister. I sommeren 2022 gik turen videre til FHK, hvor man tidligt kunne se, at cubaneren har kvaliteter. Præstationerne har dog svinget sammen med holdet. Efter den lange VM-pause er Reinier Taboada kommet stærkt tilbage, og lagde ud med fire mål på fire forsøg mod HC Midtjylland, og senest blev det til ni mål på 12 forsøg mod SønderjyskE.

– Jeg havde en god fornemmelse, og alt er muligt, når man har det på den måde, siger Taboada.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Selv mener Reinier Taboada ikke, at holdet har lavet spillet om, men at de i stedet spiller godt. Det tyder på, at han føler sig godt integreret i holdet og har en god relation til sine holdkammerater. Det er vigtigt for et hold at have en god teamspirit, hvor spillerne støtter og roser hinanden, da det kan føre til en stærkere præstation på banen.

I stedet for at rose sig selv, så roser Taboads i stedet holdet fremfor at fokusere sine egne præstationer. Det viser, at han er en beskeden spiller med et stærkt fællesskabsfølelse, hvilket er afgørende for et succesfuldt hold.

– Vi har spillet som altid, synes jeg. Hele holdet har været godt, og mod SønderjyskE var det min tur til at lave målene. Det var dejligt at score så mange mål, siger den ydmyge cubaner.

Forude venter en længere pause, og den er der delte meninger om. Taboada mener ikke, at det gør noget, at FHK først skal i aktion den 25. februar, hvor Mors-Thy venter i thansen ARENA.

– Der er lang tid til ja, men jeg synes også det er godt, fordi vi lige har har to kampe på kort tid, forklarer Reinier Taboada.

Efterhånden har Taboada fået den danske liga ind under huden. Han har mødt flere af holdene to gange, og kan derfor på et bedre grundlag udtale sig om ligaen som helhed.

– Det er en god liga, hvor der er mange gode hold. Det passer godt til, at jeg får udviklet mit spil, siger Taboada.

adp-as.dk

En ting er at udvikle spillet, noget andet er det menneskelige aspekt. I disse måneder er Danmark ikke blandt de varmeste lande, og temperaturen ligger og balancerer omkring frysepunktet. Foruden de temperaturmæssige forskelle, er der også det menneskelige i det, hvor cubaneren er langt væk hjemmefra, men i forbindelse med VM-pausen har Taboada været i hjemlandet og fået fornyet energi.

– Det var dejligt at være hjemme i Cuba. Der er virkelig koldt her, men det var godt at være hjemme, hvor det er varmere, slutter Reinier Taboada med et smil.

Integrationen går efter planen

Fra FHK’s side har man gjort, hvad man kan for at lette integrationen af Reinier Taboada, hans hustru og deres barn.

– De er glade for at være i Danmark alle tre. Barnet er begyndt i børnehave, og der har vi hjulpet med noget praktisk. De er også i gang med dansk undervisning, så det går godt, siger administrerende direktør i FHK, Thomas Renneberg-Larsen.

Da Taboada og familien ankom til Danmark, var FHK også behjælpelige.

– Når man kommer til et nyt land er der en masse med papirer, og der har vi været behjælpelige med alt det vi kan. Det kan godt være lidt svært at stå på egne ben i den situation, når det kommer til myndighedsting, siger Thomas Renneberg-Larsen.

Tesen fra FHK har hele tiden været, at Reinier Taboada bliver bedre som sæsonen skrider frem, og det ser ud til at holde stik.

– Han har skulle lære det hele at kende. Ligaen er ny for ham, og han har lige skulle lære alle holdene at kende, og vide, hvor hårdt man kan gå til den i forhold til dommerne. Det har han vænnet sig til nu, og i takt med, at han kan forstå dansk gør det også tingene nemmere i forhold til holdkammeraterne. Vi tror på, at han kan blive endnu bedre end nu, fortæller Thomas Renneberg-Larsen.

Hidtil i ligaen er det blevet til 83 mål for Taboada, der har fået en god start på 2023 med FHK, og holder det cubanske kraftværk den nuværende formkurve, bliver det spændende at følge ham i resten af sæsonen.