Kolding Kommune har introduceret politisk træffetid, der giver borgere mulighed for at tale med politikerne uden tilmelding. Villy Søvndal (SF), formand for Social og Arbejdsmarked, deler sine oplevelser og synspunkter om denne form for direkte dialog mellem politikere og borgere.

Villy Søvndal har haft positive oplevelser med politisk træffetid og mener, at det er vigtigt at kunne tale med forskellige repræsentanter. Han nævner et eksempel på et møde, hvor borgere udtrykte ønske om at flytte nogle aktiviteter over i en lokal hal, men pladsen var begrænset, og der var ikke plads til en trampolin.

– Det giver rigtig meget at tale med forskellige repræsentanter, blandt andet var der flere, der godt kunne tænke sig at flytte nogen aktiviteter over i hallen. Blandt andet var der ikke plads til en trampolin, siger Søvndal.

Han bemærker også, at nogle borgere havde kontakt med ukrainere, som de gerne ville hjælpe med at finde arbejde.

Søvndal understreger vigtigheden af at kunne henvende sig direkte til de enkelte udvalgsformænd og påpeger, at byrådet er mere end en borgmester. Han mener, at nærheden i lokalpolitik gør den spændende og værdifuld.

– Byrådet er mere end en borgmester, derfor giver det rigtig god mening, at man kan henvende sig til de enkelte formænd på de her møder, så man kan gå direkte til kilden, siger Søvndal.

Søvndal fremhæver, at han taler og har møder med borgere hver eneste dag, og politisk træffetid er et godt eksempel på dette.

– Det her er et godt eksempel på det. Det er noget af det bedste ved det hele, konkluderer Søvndal.

Villy Søvndals positive oplevelser og synspunkter om politisk træffetid i Kolding Kommune viser, at denne form for direkte dialog mellem politikere og borgere kan være givende og fremme en bedre forståelse mellem parterne.