Kolding Kommune har introduceret politisk træffetid, hvor borgere får mulighed for at møde og tale med politikere uden tilmelding. Denne artikel fokuserer på Jakob Ville, formand for Plan og Teknik i Kolding Kommune, og hans syn på denne nye form for dialog mellem politikere og borgere.

Jakob Ville (V), formand for Plan og Teknik, har bemærket, at træffetiderne har fået en blandet modtagelse. Selvom konceptet er godt og giver borgere en nemmere adgang til politikerne, har succesen været varierende.

– Det er ikke fordi jeg arbejder langsomst. Men det er hos mig, der kommer kø. Mit område betyder noget for folk. Mange borgere vil tale om lokalplan, primært i går om cykelstier, siger Ville.

Han forklarer, at borgere ofte ønsker at diskutere vigtige emner som lokalplaner og cykelstier, men at nogle af dem kan være meget direkte. Ville mener, at det er vigtigt at sortere det larmende fra og fokusere på substansen i borgeres input.

Ville påpeger også, at træffetiderne kan være meget formelle, hvilket kan påvirke, hvordan borgerne engagerer sig med politikerne. Han mener, at der er et potentiale for at forbedre træffetiderne ved at gøre dem mere afslappede og imødekommende.

Ville afslutter med at sige, at ideen om politisk træffetid er god, men at det har haft en spredt succes. Kommunen vil evaluere træffetiderne efter det fjerde arrangement for at afgøre, om de skal fortsætte i 2024.

I sidste ende afhænger fremtiden for politisk træffetid i Kolding Kommune af, hvordan man kan forbedre og tilpasse konceptet, så det bedst muligt opfylder borgernes behov og skaber en effektiv dialog mellem politikere og borgere.