I en opsigtsvækkende opdatering på Facebook har Pernille Vermund, leder af det danske politiske parti Nye Borgerlige, annonceret en radikal beslutning: Partiets folketingsgruppe vil blive nedlagt, og partiet selv vil blive opløst.

Nye Borgerlige, et parti kendt for sin konservative og stramme udlændingepolitik, blev stiftet for otte år siden af Vermund og Peter Seier Christensen. Formålet var at tilbyde et nyt borgerligt alternativ i dansk politik. Men den seneste tid har været præget af interne udfordringer. Efter at Seier blev sygemeldt med stress og senere kræft, stod partiet over for vanskeligheder, som ifølge Vermund nødvendiggjorde en alvorlig overvejelse af partiets fremtid.

Karsten Byrgesen og Pernille Vermund. Arkivfoto: AVISEN

I sin erklæring påpeger Vermund, at der i dag er syv borgerlige partier i Danmark, op fra fire, da Nye Borgerlige blev stiftet. Denne opsplitning af borgerlige stemmer har, ifølge Vermund, risikoen for at underminere muligheden for et borgerligt flertal og dermed en borgerlig statsminister. Efter en grundig overvejelse og diskussion med partifællen Kim Edberg Andersen, besluttede de, at det mest ansvarlige skridt ville være at nedlægge partiets folketingsgruppe og opløse partiet.

Denne beslutning, som er blevet godkendt af partiets hovedbestyrelse, sigter mod at styrke det borgerlige Danmark ved at reducere antallet af borgerlige partier og dermed mindske risikoen for stemmespild. Vermund og Andersen ønsker at bruge deres politiske ild mere konstruktivt fremadrettet, selvom de anerkender, at det ikke har været en let beslutning.