Den 20-årige badmintonspiller Marcus Rindshøj har påvirket det internationale badmintonlandskab med sin unikke “spin serve”, til trods for at han ikke selv er en del af de største turneringer. Han har udløst et midlertidigt forbud mod denne særlige serv netop før hold-VM, et forbud der nu er blevet udvidet med yderligere 18 måneder, ifølge en pressemeddelelse fra Badminton World Federation (BWF).

Generalsekretær i BWF, Thomas Lund, har udtalt at badminton byder innovation velkommen, men understreger samtidig at der er brug for yderligere dokumentation af de potentielle effekter af Rindshøj’s serve. Af denne grund er der tale om en betydelig udvidelse af det midlertidige forbud frem for en permanent ændring af reglerne. Dette forbud vil gælde indtil afslutningen af OL og PL i Paris i september 2024.

Rindshøjs nyskabende serv har været et varmt emne i badmintonverdenen i den seneste tid. Efter hans brug af serven ved Polish Open, har flere spillere forsøgt at efterligne denne, hvor en specifik teknik kan give bolden et spin der gør den næsten umulig at kontrollere for modstanderen. Det er denne frygt for potentielt at destabilisere spillet, der har drevet BWF til at forlænge forbuddet.

Joachim Fischer, TV 2 Sports badminton ekspert, havde selv problemer med at håndtere Rindshøj’s unikke serv. Dette er ikke første gang BWF har indført regler imod svære servs. I begyndelsen af 1980’erne blev den såkaldte Sidek-serv forbudt ved at implementere en regel om, at man skal ramme korken først på bolden. Før denne ændring, var det tilladt at ramme fjedrene først, hvilket gjorde det muligt for Sidek-brødrene at give bolden et spin der gjorde den svær for modstandere at kontrollere.