Det er en særlig stolt og glad rektor for IBC, der synes at denne tid på året, er den mest vidunderlige. For nu springer alle de unge studerende ud, får huer på, og har gennemført et langt forløb.

IBC havde besluttet sig for at give blomster til en af de meget aktive studerende, Frederik F. Jørgensen. Han var meget glad for at få sin hue på, efter at han havde været til i eksamen i historie. Udenfor ventede famillien med spænding.

– Jeg er hammer glad. Det gik langt over forventningerne, sagde en begejstret Frederik F. Jørgensen (3c). Men han var også vemodig over at skulle sige på gensyn eller farvel til de kammerater, man har hygget sig med de sidste 3 år. Til gengæld stod familien klar til at fejre ham, og de var tydeligvis berørte af situationen.

Foto: AVISEN

Der var sat telte op foran IBC, hvor elevernes familier og venner var samlet for at tage imod de studerende, der kom ud for at modtage hyldest. Flagene blafrede allevegne, og rektor Jakob Lund havde det store smil fremme, mens han gik rundt og hilste på og klappede på skulderen. Fejringen markerer en vigtig tid for IBC, hvor man i fællesskab kan se resultaterne af flere års arbejde.

– Det er simpelthen den feste uge i hele året. De kommer ind som næsten børn, og nu kommer de ud som voksne mennesker. Man kan se på dem, at de er godt på vej, og nu glæder sig til at komme ud i verden, siger en stolt Jakob Lund.

Foto: AVISEN

Mange af eleverne slider og slæber for at få uddannelsen i hus, og det er en indsats, som rektoren har respekt for. Han kan mærke deres forløsning i at være kommet gennem forløbet:

– Frederik, som vi lige mødte nede på gangen, han var glad for at bare at bestå og få 4, men så får han 12. Så vi ser nogle gange med de fag som dansk, historie og engelsk, og hvis vi skal være ærlige, ikke lige er alles kop te, så finder de ud af at de kan bruge det til noget, men også at de faktisk kan klare sig i fagene. Selvom de troede, at de ikke var så gode til dem. Det er simpelthen så fedt at se.

Den rejse en handelsuddannelse har været på de sidste 3 årtier betragter Jakob Lund positivt. Han mener, at det er kommet eleverne til gavn, og at uddannelsen har forandret sig.

Foto: AVISEN

– Uddannelsen har forandret sig således, at man før i tiden måske var lidt med butterfly, så man skulle arbejde i en bank. Men nu er det blevet mainstream og hr og fru Danmark. Vi er blevet et alment gymnasium. Det vi står for er blevet mere almindeligt. Det er en vigtig udvikling, hvor vi får flere og flere elever, men også at eleverne ligner de andre gymnasieelever. Eleverne er mere ens. Det er lidt af et paradoks, at man i dag skal skille sig ud, men også er bange for at gøre det, fortæller Lund.

Han slår fast, at de unge i dag virkelig skal præstere, og det skal man hjælpe dem med. Men man skal også sige, at verden ikke går under, fordi man ikke får 12 eller 10:

– Nogle gange er 2 og 4 også en god karakter, slutter rektor.

I de kommende dage vil IBCs afgangselever kunne ses i gaderne, hvor de sammen med de andre gymnasieelever fejrer deres hue og endelige resultat af flid og hårdt arbejde. Det sker i år med godt vejr og solskin, men alt tyder på at de får rigeligt at drikke med sig.

Foto: AVISEN