Sjölin klæder Aldin på

0

Sjölins showroom i Søndergade i Kolding åbnede den 6. januar. Lige siden har Nicklas Hahn Jespersen stået i spidsen for den. Aldin, en af kunderne i butikken, blev under AVISENs besøg i butikken målt op, og kalder det et professionelt koncept.

Sjölin er ikke som en hvilken som helst anden butik; de har et showroom og har specialiseret sig i skræddersyede jakkesæt. De har nu showrooms i flere byer, heriblandt i Kolding.

– I starten, da vi åbnede, var der mange brylluper, så der var ikke den store tid til at komme ud og banke på døre, men nu her, hvor alle de her brylluper er overstået, skal vi opsøge erhverv og banke på døre, og skriver mails, for at give en erhvervsrabat og give en ti rabatkode, så de kan købe skjorte / jakkesæt til deres arbejde, siger Nicklas Hahn Jespersen, der er butikschef.

Et showroom, hvor man skal bestille tid til opmåling, er ikke en typisk butik man som strøgkunde vil gå ind i. Dem, der alligevel går ind, får en overraskelse.

– Der er mange, som går forbi, fordi det er et showroom og man skal booke tid tænker man, men når man kommer ind bliver de overrasket over hvor fin butikken er og hvad vi kan tilbyde, og at vi laver det hele fra bunden og laver de her 22 mål på hver kunde, men jeg møder også nogen, der tror, at kan tage et jakkesæt med det samme og skal bruge det i overmorgen til en fest eller andet, og det kan vi ikke hjælpe med, siger Nicklas Hahn Jespersen og forklarer, hvorfor man skal købe et skræddersyet jakkesæt:

– Man skal have det skræddersyet, og når man taler jakkesæt, at det skal sidde godt og efter ens figur, da ingen krop er ens. Jeg kom i mit standardjakkesæt til den første firmafest, efter jeg var blevet ansat, da mit ikke var kommet hjem endnu og jeg kunne godt se, at det var “herrens” i forhold til de kommende kollegaer, og der kunne man tydeligt se forskellen med, at det skal se ordentligt og det hører vi også fra kunderne og når de har prøvet det første gang kommer de igen og bestiller det igen eller til bryllupper.

At Nicklas endte hos Sjölin som franchisetager var et tilfælde. Han gik og overvejede, om han skulle søge ind på studie, eller hvad fremtiden skulle bringe.

– Det lå ikke i kortene. Jeg vidste ikke hvad jeg ville i den periode, om jeg skulle søge på studie, men jeg mødte stifteren Patrick Sjölin i fitness. Han så jeg mødte ind klokken 7 om morgenen hver dag og så bød han på en kop kaffe, og så snakkede vi lidt frem og tilbage, og så præsenterede han hvordan det var som frainchiser med Sjölin, og hvad de kan tilbyde, Så det er sjovt, og det lå ikke i kortene, men jeg kan godt lide det her med at snakke med kunderne, sælge og bare det med brylluper at sørge for deres livs største dag at jeg er med til at komme til bunds med det, siger Nicklas Hahn Jespersen og kommer ind på processen, når man træder ind ad døren i Sjölin:

– Fra kundens perspektiv sætter man sig i loungemøblerne og tilbydes kaffe eller sodavand, og først kan jeg mærke kunden er på bar bund, da vi kigger på stofprøver og ikke er så klog på det felt med uldtyper osv, men detrvejleder jeg og finder ud af hvad kunden skal være i og efterspørger, så deres oplevelse bliver mere og mere tryg i og med de vælger stof og design, og kommer igennem opmålingsdelen.

En af kunderne hos Sjölin er Aldin Hibic, der til dagligt er ejendomsmægler. I forbindelse med arbejdet skulle han bruge et jakkesæt, og var egentlig gået på jagt i en klassisk herretøjsbutik.

– Jeg er primært kommet forbi, fordi jeg har været i forskellige herretøjsbutikker og prøvet forskellige og set deres prislag, men så blev jeg gjort opmærksom på Sjölin og måtte se nærmere på det, Nicklas præsenterede mig for bøger og prislag, og det prislag jeg søgte havde de også her, og hovedårsagen til jeg var her, var jeg kunne få efter eget mål, så det er en god kombination af pris og syet efter egne ønsker, siger Aldin.

At vælge Sjölin, der skræddersyer, er ikke nødvendigvis en dyrere løsning end normalt.

– Helt sikkert. Mit indtryk er at man kan få det billigere og dyrere, og det afhænger af hvad man vælger, som Nicklas siger. Jeg valgte et til 5.000 som er medianen, og så man få noget til 8-9.000 og noget fra 3.000 kroner, forklarer Aldin.

Valget faldt på et neutralt sæt. Aldin fortæller, athan kan bruge det både til arbejde og begivenheder, men at det dog primært er til arbejdsbrug. Selve processen med at komme ind i showroomet og får det hele tilrettelagt kan han godt lide.

– Det er noget anderledes, og går man ind i en normal herretøjsforrenting har de alt fra sko, hættetrøjer, skjorter og jakkesæt, og i Sjölin er det kun jakkesæt, slips og fine sko, så man har specialiseret sig indenfor det felt her, så indtrykket er professionelt, og man ved hvad man snakker om, forklarer Aldin Hibic.

Aldin er ikke i tvivl. Han vil overveje endnu et skræddersyet jakkesæt i fremtiden.

– Helt sikkert. Skal man ikke kun have jakkesæt. kan man også få skjorter og i skjorterne er det prislag som andre butikker, og skal man have en skjorte, kommer jeg også her fremover, og får en målsyet skjorte efter mit eget mål, slutter han.