Fredag aften bød på sejr og drama for Danmark, der efter en nervepirrende VAR-gennemgang, så Nordirland få annulleret et mål i overtiden.

Danmark, stadig stikkende fra nederlaget til Kasakhstan, tog til grønsværen i Parken med en klar mission om at genfinde sejrskursen. Landstræner Kasper Hjulmand havde i den forbindelse givet Andreas Skov Olsen en ny og overraskende rolle i opstillingen.

Til trods for Hjulmands taktiske manøvrer, forløb kampens første halvleg ikke helt efter planen. Den danske offensiv kæmpede bravt, men formåede ikke at trænge igennem den stærke nordirske forsvarsmur eller komme i nærheden af at score.

Anden halvlegs første minutter bragte dog en markant ændring. To minutter inde, lykkedes det for Jonas Wind at være først på en ripost og banke bolden ind bag Nordirlands keeper, hvilket bragte Danmark foran 1-0.

Rasmus Højlund var tæt på at udbygge føringen i det 55. minut. Han snuppede en løs bold og sendte et kanonskud afsted mod målet, men hans forsøg blev pareret.

Kampens slutminutter bød på skiftende dynamikker. Nordirland blev tvunget til at skrue op for offensiven, mens danskerne kæmpede for at holde på deres føring.

Fem minutter inde i overtiden så det ud til at Nordirland havde udlignet. Callum Marshall stod umarkeret i feltet og hamrede bolden i mål. Jublen varede dog kort, da en efterfølgende VAR-gennemgang førte til annullering af målet, hvilket udløste en bølge af lettelse og jubel blandt de danske fans i Parken.

Med en sejr på 1-0, placerer Danmark sig nu på en delt førsteplads i EM-kvalifikationsgruppen.