Regionen vil politianmelde tre borgere, der har indløst recepter med usædvanligt store doser Ozempic. Derudover bliver 44 sager om ordinering af Ozempic sendt til Styrelsen for Patientsikkerhed til nærmere undersøgelse.

Tre borgere i Region Syddanmark har på et år indløst recepter på diabetesmedicinen Ozempic, der svarer til mere end tre års maksimalt forbrug. Det vækker opsigt, da Ozempic kun har en holdbarhed på tre år.

Efter en grundig gennemgang beder Region Syddanmark nu politiet undersøge de tre sager.

Regionsrådsformand Bo Libergren (V) siger:

– Det er vigtigt at få undersøgt det til bunds og få afklaret, hvis der er foregået noget ulovligt. Vi har en bekymring i nogle specifikke sager med usædvanligt høje doser, og derfor beder vi nu andre myndigheder om hjælp til at undersøge det. Ozempic er medicin til diabetespatienter, der virkelig har behov for det, og vi kan selvfølgelig ikke tolerere, hvis nogen misbruger medicinen til svindel eller videresalg.

Styrelse skal undersøge over 40 sager  

Samtidig vil regionen bede Styrelsen for Patientsikkerhed vurdere 44 sager, hvor der er udskrevet Ozempic til mere end halvandet års forbrug til én patient på et år. I nogle af sagerne er der mere end en receptudsteder. Det drejer sig om i alt 50 receptudstedere, der blandt andet tæller praktiserende læger og sygehusafdelinger.

Region Syddanmark har gennemgået sagerne ud fra samme metode som de øvrige regioner. Alle har sat grænsen for politianmeldelserne ved patienter, der har hentet Ozempic til mere end tre års forbrug på et år. De fire øvrige regioner har oplyst, at de tilsammen vil politianmelde 30 borgere i sager med højt forbrug af Ozempic.