Fodgængerbroen over omfartsvejen ved Christiansfeld, kaldet Den Blå Bro, er nedslidt og trænger inden for en kort årrække til en udskiftning. I efteråret 2021 bevilgede Kolding Byråd derfor 11 mio. kr. til at etablere en ny bro.

Planen er, at Den Blå Bro skal erstattes af en træbeklædt stålbro – Dråbebroen – som kunstneren Sophia Kalkau har designet.

Massive prisstigninger på byggematerialer har imidlertid gjort det umuligt at udføre broen indenfor det nuværende budget. Kolding Kommune er derfor i gang med at se på mulighederne for at finde de manglende midler via forskellige fonde. Det betyder også, at tidsrammen for den nye bro ikke kendes på nuværende tidspunkt.

– Budgettet hænger ikke sammen med de nuværende priser på byggematerialerne og sammen med Kolding Kommunes fundraiser arbejder vi intenst på at finde de ekstra midler, vi mangler. Jeg har en positiv forventning om, at vi lykkes med opgaven, da der er tale om en helt speciel bro, der samtidig også er et unikt kunstværk, fortæller områdechef for Anlæg og Drift Mads Astrup Sørensen.

Om Dråbebroen
Sophia Kalkau, der er uddannet billedkunstner fra Det Kgl. Danske Kunstakademi, står bag Dråbebroen, som skal erstatte den nedslidte blå bro over omfartsvejen ved Christiansfeld. Den nye bro skal udformes som et bueslag med inspiration i brønden, som med det livgivende vand er et gennemgående symbol i Christiansfeld. Rækværket er udformet, så de udskårne dråber sender lysstråler ind over brodækket og vil virke som en slags solur.