Tirsdag aften, kort før midnat, udsendte TrekantBrand en akut melding om, at vandstanden i Kolding var steget med 10 cm på meget kort tid. Dette uventede vejrfænomen medførte et brud på en dæmning, hvilket resulterede i en øjeblikkelig oversvømmelse af Vestre Ringgade.

Kommunens beredskabstjenester, herunder TrekantBrand og politiet, rykkede hurtigt ud til stedet for at håndtere den kritiske situation. Der blev arbejdet intensivt på at begrænse skadernes omfang og sikre områdets sikkerhed.

Situationen forværredes yderligere, da der omkring kl. 00:48 blev rapporteret om en begyndende oversvømmelse ved Ålegården i Kolding. Her blev det konstateret, at 11 parkerede biler var i fare for at blive oversvømmet. Politiet iværksatte en hurtig indsats for at kontakte bilernes ejere i et forsøg på at få dem til at flytte deres køretøjer, inden vandet steg yderligere. Det lykkedes at få fat i tre af ejerne.

På trods af indsatsen fra nødtjenesterne fortsatte vandet med at stige kraftigt, og parkeringspladsen ved Ålegården blev fuldstændig oversvømmet. Indsatslederen måtte til sidst konstatere, at det var umuligt at fjerne de resterende biler, da området var blevet totalt oversvømmet.