Emma Volquards Hansen, ny parterapeut i Kolding, har åbnet klinik på Centervej 2A i Bramdrupdam. Hun mener, at vejen til en dybere kærlighed går igennem de svære konflikter, og konflikterne er guld, hvis man som par forholder sig nysgerrigt og undersøger dem.

– De par, jeg møder har mange forskellige udfordringer, men fælles for næsten dem alle er, at de er fanget i en uhensigtsmæssig dynamik eller et konfliktmønster, som skaber afstand, konflikter eller tvivl. De savner tryghed og en dybere kontakt. Bag enhver konflikt gemmer sig et grundlæggende behov for at blive elsket, accepteret og anerkendt, siger Emma Volquards Hansen.

Ifølge hende er en af de vigtigste forudsætninger for et parforhold i trivsel bevidstheden om, hvordan man som par påvirker hinanden. Konflikterne bunder i automatiske reaktioner og ubevidste strategier, som har rødder i opvæksten og tidligere parforhold.

– Ofte opstår konflikterne også, fordi vi ubevidst oplever en frygt eller længsel. Tænker du på mig? Kan jeg stole på dig? Er du der for mig? Elsker du mig stadig? Forlader du mig? siger Emma Volquards Hansen.

Hun hjælper par med at forstå, hvad der egentlig sker, når det bliver svært i parforholdet. Nogle par formår selv at komme igennem de svære perioder, men for rigtig mange bliver de uoverstigelige og slider på relationen og kærligheden.

– Det er altafgørende, at par søger hjælp i tide, hvis dynamikken eller konflikterne slider for meget på relationen, intimiteten og kærligheden. Ellers risikerer man, at afstanden vokser og truer parforholdet, siger Emma Volquards Hansen.

Efter mange år i København er Emma Volquards Hansen vendt tilbage til sine rødder i Trekantsområdet og bor sammen med sin kæreste og deres datter tæt på Lillebælt og Kolding fjord.

– Jeg elskede livet i København, men en hverdag med mere ro, tid, natur og bedsteforældre tæt på trak i mig. Til sidst blev min kæreste og jeg enige om, at vi måtte kaste os ud i det, og vi er glade for vores beslutning, fortæller Emma Volquards Hansen.

Hun håber, at hun kan give nogle af sine egne gode barndomsminder fra området videre til sin datter.

– Det er min oplevelse, at kærligheden og parforholdet er presset i vores moderne samfund. Der er generelt høje forventninger til parforholdet og familielivet. De individuelle præstationer bliver hyldet, og vi har travlt med at realisere os selv, siger Emma Volquards Hansen.

Man som par skal huske at dyrke venskabet, taknemligheden og de små glimt af kærlig kontakt i hverdagen.

Med sin erfaring og viden om kærlighed og parforhold, håber Emma Volquards Hansen at kunne hjælpe par i Trekantsområdet med at opleve en dybere kærlighed og et mere tilfredsstillende parforhold. På hendes hjemmeside, deler hun gode råd, samtidig med at man altid må kontakte hende hvis man som par ønsker at styrke sin relation.