Per Bo Nørgaard Andersen bliver ny HR-chef fra 1. juni. Han kommer fra en stilling som kontorchef på Aalborg Universitetshospital

Fra 1. juni vil der efter en kort vakant periode igen være aktivitet på HR-chefens kontor i Kolding Kommune. Chefstolen bliver indtaget af Per Bo Nørgaard Andersen. Han kommer fra en stilling som kontorchef på Aalborg Universitetshospital og bor i Stavtrup ved Aarhus.

Per Bo Nørgaard Andersen går til opgaven med høje forventninger. Han søgte stillingen bl.a. på grund af Kolding Kommunes tilgang med designtænkning og Borgerens Centrum, hvor man tager udgangspunkt i medarbejderens eller virksomhedens behov.

– I Kolding Kommune vil man noget. Og jeg er ret begejstret for det, man vil i kommunens HR-afdeling, nemlig at være behovsorienteret supporterende og samtidig har pligt til at forstyrre. Dét er vigtigt, når vi skal være med til at bevæge organisationen og levere et velfærdssystem, der skaber kvalitet og resultater, forklarer Per Bo Nørgaard Andersen, der betegner det personale, der hver dag møder borgerne, som hverdagshelte.

Konstitueret kommunaldirektør Merete Dissing, der bliver Per Bo Nørgaard Andersens chef, ser også frem til samarbejdet.

– I Direktionen har vi lagt vægt på at få en udviklingsorienteret HR-chef, der også har blik for at understøtte organisationen helt ud i de yderste dele. Og det får vi. Vi havde et meget stærkt ansøgerfelt, og jeg er rigtig glad for, at vi har kunnet tiltrække så stærkt et kort som Per Bo Nørgaard Andersen til Kolding Kommune. Vores velfungerende HR-afdeling får en rigtig dygtig chef, som kan stå i spidsen for mange vigtige dagsordener i årene fremover bl.a. rekruttering af den nødvendige arbejdskraft, påpeger Merete Dissing.

CV’et kort

Per Bo Nørgaard Andersen er uddannet cand.mag. i Idræt og Æstetik & Kultur i 1998 og har taget en mastergrad i offentlig ledelse i 2015.

Han har arbejdet med organisations- og ledelsesudvikling og HR i Århus Amt, Viborg Amt, Fyns Amt, Region Midtjylland og Aarhus Kommune.

Fra 2018 har han været beskæftiget på sundhedsområdet, senest har han siden 2020 været ansat som kontorchef ved Aalborg Universitetshospital, hvor han har stået for klargøring og organisatorisk ibrugtagning af bygninger til Nyt Aalborg Universitetshospital.

Med løbesko og violin

Når Kolding Kommunes kommende HR-chef holder fri, kan han lide at løbe i skoven eller spille beachvolley. Han spiller også folkemusik på violin.

Derudover holder han af at give sine erfaringer videre både i form af artikler og undervisning. I den forbindelse har han skrevet bogen ”På Tværs – grænsekrydsende ledelse og samarbejde”, som er udgivet i 2016.