Trine Maria Mejnert Jørgensen er pr. 1. juni 2024 ansat som ny cheflæge på Karkirurgi på Kolding Sygehus. Hun afløser Kim Houlind, der er ny institutleder for Institut for Regional Sundhedsforskning på Syddansk Universitet.

Den 45-årige cheflæge kender allerede afdelingen indgående, da hun været ansat på Karkirurgi siden 2010. Først i en introstilling og som en del af sin hoveduddannelse – og siden som afdelingslæge, overlæge og altså nu cheflæge.

– Jeg synes, det er så fedt, at jeg har fået dette job. Jeg er glad og stolt over det, og jeg har kun mødt opbakning, så det er positivt, siger hun.

Trine Maria Mejnert Jørgensen er Cand. Med. fra Syddansk Universitet og har tillige en ph.d.-grad fra samme universitet, ligesom hun har en uddannelse som laborant fra Teknisk Akademi Syd i Sønderborg. Hun har samtidig et cv bestående af en lang række forskningspublikationer- og artikler.

– Det her er en fantastisk afdeling, som jeg kender rigtig godt, og som jeg gerne vil være med til at føre videre frem. Vi er jo på mange måder rigtig dygtige her, men vi kan godt blive endnu dygtigere, og det skal jeg hjælpe med, siger hun.

Hun fortæller, at hun som leder især ønsker at styrke arbejdet med at nedsætte komplikationerne efter de karkirurgiske operationer, som ofte bliver foretaget på særligt skrøbelige patienter. Og så betoner hun vigtigheden af, at afdelingen altid opererer patienterne til tiden – og fortsat har et stærkt hold af forskere.

Trine Maria Mejnert Jørgensen bor i Kolding med sin kæreste og bruger gerne fritiden på parrets Beauceron-hunde, som hun træner i en politihundeforening. Derudover går hun blandt andet til koncerter og i teatret eller bruger tid i haven og i naturen – og læser mange bøger.