Når Håndboldherrerne samles til maj, er der ikke meget mere end to måneder, til OL-flammen tændes i Paris.

Derfor er forberedelserne til verdens største sportsbegivenheder naturligvis også omdrejningspunktet for ugens fem træninger og de to landskampe mod Norge og Kroatien, som landsholdssamlingen munder ud i.

En del af de profiler, der fik lov at sidde over under landskampen mod Schweiz i marts, er tilbage. Om tankerne bag sammensætningen af den 18 mand store trup siger Nikolaj Jacobsen:

– Jeg skal bruge ugen på at se, hvilke muligheder vi har til OL, når vi kun må have 14 spillere på holdkortet, og hvilke opstillinger vi kan bringe i spil.

To Aalborg-profiler spares

To af de spillere, der var med til at sikre dansk EM-sølv i januar, men som ikke er med i den kommende samling, er Mikkel Hansen, der først for nylig er vendt tilbage fra en lyskeskade, samt Henrik Møllgaard. Nikolaj Jacobsen vil ikke risikere at overbelaste dem.

Norge og Kroatien, som Danmark møder i OL-forberedelserne i den norske hovedstad Oslo, er også begge kvalificeret til Legene i Paris og Lille. Faktisk trak Danmark ved sidste uges lodtrækning Norge i gruppespillet.

Noget Nikolaj Jacobsen dog ikke tror får den store betydning for det førstkommende opgør, fordi de to hold allerede kender hinanden så godt. Men han ser frem til kvalificeret sparring.

– Det er to gode kampe mod hold, der også begge har mulighed for at tage til Frankrig og vinde en medalje. Så det giver os gode muligheder for at forberede os og få nogle af de svar, vi er på jagt efter.

Håndboldherrerne samles mandag den 6. maj og spiller mod Norge den efterfølgende lørdag klokken 16.15 og Kroatien søndag klokken 14.15.

Målvogtere:

Niklas Landin, Aalborg Håndbold

Emil Nielsen, FC Barcelona

Fløjspillere:

Magnus Landin, THW Kiel

Emil Jakobsen, Flensburg-Handewitt

Niclas Kirkeløkke, Rhein-Neckar Löwen

Oskar Vind, GOG

Stregspillere:

Magnus Saugstrup, SC Magdeburg

Simon Hald, Aalborg Håndbold

Emil Bergholt, Skjern Håndbold

Lukas Jørgensen, Flensburg-Handewitt

Bagspillere:

Simon Pytlick, Flensburg-Handewitt

Thomas Arnoldsen, Aalborg Håndbold

Rasmus Lauge, Bjerringbro-Silkeborg

Lasse Andersson, Füchse Berlin

Mads Mensah, Flensburg-Handewitt

Jacob Holm, Paris Saint-Germain

Mathias Gidsel, Füchse Berlin

Mads Hoxer, Aalborg Håndbold