Op mod 100 nye danmarksmestre skal kåres på en vild sportslørdag til DIF DM-ugen i Herning. Flere kommende OL-atleter og internationale mestre skal i aktion.

Store dele af sportsdanmark er i disse dage samlet i Herning til DIF DM-ugen, hvor op mod 140 nye danmarksmestre kan findes frem mod søndag aften.

Fredag blev der kåret nye danmarksmestre i både enkeltstart og længdespring men i dag, lørdag, tager medaljefesten for alvor fart, når godt 100 nye DM-guldvindere skal findes på tværs af en lang række sportsgrene.

Blandt de mest prominente navne, der skal i aktion, finder vi flere atleter fra den absolutte top af dansk eliteidræt. Heriblandt:

Kajak
Den regerende verdensmester i 5.000 meter kajak Mads Brandt Petersen går benhårdt efter guldet i disciplinen med overbæring. Silkeborg-roeren er da også favorit til guldet, og vil med en sejr være så godt som selvskrevet til at repræsentere Danmark ved VM i Usbekistan i slutningen af august.
Kajak konkurrencen kan følges direkte på DR fra kl. 12.15.

Tumbling
Fra klokken 17:30-18:30 er der springgymnastik i verdensklasse, når først kvinderne og derefter herrerne skal på gulvet i den spektakulære gymnastikdisciplin tumbling. Glæd jer til at opleve verdens højeste tumbler – 190 cm høje Johannes Juul Sømod fra Odense – og ikke mindst Svendborg-tumbleren Magnus Lindholmer, der stiller op for Silkeborg P/D.
Direkte på DR2 fra kl. 17.35.

5 kilometer gadeløb
Dansk Atletik er i år repræsenteret ved DIF DM-ugen med kuglestød, længdespring, stangspring og løb. Sidstnævnte bliver i disciplinen 5 km gadeløb, og her stiller en række stærke løbere til start i Herning midtby. Heriblandt den kommende OL-triatlet Alberte Kjær, der pudser formen af på 5 km-distancen, og bare 19-årige Axel Vang Christensen fra Hillerød Atletik. Axel Vang Christensen kan med en fantomtid endda nærme sig en OL-kvalifikation.
Direkte på DR2 fra kl. 15.20.

Dart
Danmarks bedste dartspillere plus publikum mødes til øl, dart og hornmusik. Danmarks nye dartstjerne Benjamin Drue Reus skal forsøge at leve op til favoritværdigheden.  

Boksning
Der bliver olympisk glans midt på gågaden i Herning, når DM-ugen for første gang nogensinde byder nogle af Danmarks bedste boksere velkommen på programmet i et særligt Box Open mesterskab, hvor jyske mestre skal op mod sjællandske. Blandt deltagerne er den kommende OL-bokser Nikolai Terteryan. 
Han bokser kl. 17.15 direkte på DR2 og DR TV. 

Derudover skal der i løbet af lørdagen findes nye danmarksmestre i rallysprint, bordtennis for hold (kvinder), bueskydning (i OL-disciplinen recurve), tennis (i double), squash, funktionel fitness, wakeboard og meget mere.