I den gamle købmandsgård i Bogense, hvis historie strækker sig tilbage til begyndelsen af 1700-tallet, ligger en af Danmarks mest interessante møbelforretninger. Anders Madsen driver nu forretningen, som hans far og farfar grundlagde i 1969. Den tidligere købmandsbutik er i dag forvandlet til et unikt samlingspunkt for både lokale og besøgende, hvor handel med møbler går hånd i hånd med bygningens rige historie.

Anders Madsen har fokus på den personlige service og byder alle velkommen i en afslappet og inspirerende atmosfære. Forretningen henvender sig primært til en lidt ældre målgruppe, som ønsker at prøve produkterne, inden de køber dem, men de unge og online-shoppere er også velkomne. Med gratis levering og opsætning i hele landet er kundeservicen i top.

En del af oplevelsen ved at besøge Den gamle købmandsgård er at gå rundt og beundre den smukt bevarede bygning. Engang var stedet en turistattraktion, og nu er det et vartegn for Bogense by og en stolthed på Nordfyn. Overalt i forretningen er der spredt gamle og originale genstande, som bidrager til den hyggelige atmosfære.

Anders far, Svend Åge Madsen, kigger kort forbi og fortæller: – Der var engang. Møbelforretningen startede i forbutikken ud til Østergade i 1969. I starten var far og jeg helt benovet over alt det plads vi havde til møblerne i forbutikken (ca. 50 m²). Resten af købmandsgården lejede vi ud til Fyns korn. I dag fylder møblerne over 3000 kvm og er blevet til en elsket møbelbutik landet over.

Nye medarbejdere opfordres til at snakke meget og fortælle historier om stedet, da det er den gode samtale og fortællingerne, der driver forretningen. Kunder kommer ikke kun for møblernes skyld, men også for at opleve historien bag den gamle købmandsgård.

Anders Madsen har drevet møbelforretningen i 20 år og har stor succes med at arrangere årlige begivenheder som Bogense by Night og Rosenfestival, der trækker tusindvis af besøgende til byen og forretningen. Selv julemanden har fundet et hjem på loftet i Den gamle købmandsgård, hvor han vækkes hvert år til december, men over hele året er der gang i byen og området:

– Der er 3-4 årlige arrangementer. Bogense by night, der er der fest i købmandsgården. Der stilles øl og vin op, og der er livemusik. Rosenfestival er en kæmpe sensation for byen, der kommer 30.000-40.000 mennesker igennem byen på grund af alle roserne. Der kommer flere foreninger og fortæller om roser hos den gamle købmandsgård, hvilket passer heldigvis med målgruppen, fortæller Anders Madsen.

Gennem tiden er Den gamle købmandsgård vokset fra et lille lokale til en elsket møbelforretning, der strækker sig over 3000 kvadratmeter. Med en unik kombination af historie, atmosfære og møbler er Den gamle købmandsgård i Bogense et besøg værd, mener Madsen:

– Vi lægger stor vægt på den personlige service. Vi har tid og indlevelse til præcis at leve op til folks behov, når det gælder handel med møbler. I Den gamle købmandsgård er vores vision at byde alle velkommen i en afslappet og inspirerende atmosfære siger Anders Madsen.