Dimissionen på HANSENBERG Tekniske Gymnasium blev afholdt torsdag eftermiddag og aften, hvor en pulje af hårdtarbejdende og talentfulde EUX- og HTX-studenter tog imod deres velfortjente eksamensbeviser.

Rektor Marlene Rask hævede glasset i en rørende tale til dimittenderne, hvor hun anerkendte deres dedikation og potentiale, og den rejse de hver især har taget fra første skoledag til sidste eksamen. Hun bemærkede, at selvom studenterhuerne ligner hinanden, har hver hue sin egen unikke fortælling, sin egen historie.

– Hver hue har sin egen historie, og jeres veje til huen har været meget forskellige – ligesom jeres veje herfra vil være forskellige, bemærkede Rask.

Studenterne står nu overfor forskellige stier i livet, nogle vil tage ud i verden for at få vind under vingerne, andre afventer spændt svar på uddannelsesoptagelse, nogle drømmer om sabbatår, mens nogle vil vende tilbage til arbejdspladsen for at fuldføre deres EUX-uddannelse og opnå et svendebrev.

Blandt de bemærkelsesværdige studenter er Nanna Damgaard Bornhøft, der allerede har sit svendebrev i hånden, og med det højeste gennemsnit blandt årets EUX-studenter sikrede hun sig en fornem bronzemedalje ved svendeprøven. Nanna er den første tjener med EUX fra HANSENBERG nogensinde.

– Det kræver vilje – og blod, sved og tårer – at få både svendebrev og studenterhue. Nu skal jeg ud at tjene penge som tjener, og til næste år vil jeg læse videre til serviceøkonom, siger Nanna.

HTX-student Moein Khaksar er også klar over, hvad fremtiden vil bringe.

– Jeg tager et sabbatår, hvor jeg skal ud at rejse. Først til den Dominikanske Republik og derefter tager nogle af mine klassekammerater og jeg til New Zealand. Min studieretning er bioteknologi og matematik, så det bliver noget inden for de fag, at jeg senere læser videre til – sandsynligvis biomedicin.

Marlene Rask havde nogle gode råd til dimittenderne, idet hun mindede dem om, at deres læring ikke stopper her.

– I skal huske på, at jeres læring ikke slutter her. Verden ændrer sig hurtigt, og I skal forblive nysgerrige og åbne for læring. Og I skal huske, at læring ikke kun sker på en skolebænk. Hun fortsatte med at understrege, at der vil være tidspunkter, hvor de vil møde udfordringer og modgang, men at det ikke bør forhindre dem i at fortsætte med at forfølge deres drømme.

– Hver enkelt af jer har nu et solidt fundament, og det er nu, I skal bygge videre på det. Verden har brug for jer og jeres unikke perspektiver, afsluttede Rask sin tale.

Efter dimissionen blev der serveret lækker tapas til alle studenter, gæster og undervisere, og fejringen fortsatte ind i de sene timer. Det var en dag fyldt med glæde, forventning og stolthed, idet disse unge mennesker nu tager deres næste skridt ud i verden, klar til at påtage sig de udfordringer, der venter dem.