Den 19. og 20. maj kan designentusiaster gøre unikke fund fra 50 af Danmarks bedste kunsthåndværkere og designere, når kunst- og design- museet Trapholt traditionen tro er vært for det årlige Pinsemarked. Her omdannes museets skulpturpark til én stor havefest med grillmad, have- hygge og livemusik – med udsigt til Kolding Fjord. Der er også flere krea tive workshops samt guidede omvisninger i museets udstillinger samt skulpturparken i løbet af dagen.

Kunst- og designmuseet Trapholt er den 19. og 20. maj vært for det traditi- onsrige Pinsemarked i museets grønne skulpturpark, der ligger naturskønt ud til Kolding Fjord.

Her kan designentusiaster blive inspireret og gøre unikke fund fra nogle af Danmarks bedste kunsthåndværkere og designere, der er nøje håndplukket til dette års marked.

Årets 50 udstillere beskæftiger sig med materialer som træ, papir, glas, keramik, smykker, tekstil, læder m.m. – og de deler meget gerne deres individuelle historier og fortæller om processerne bag.

– Trapholts markeder er skabt for at vise, hvad der rører sig blandt nogle af landets dygtigste kunsthåndværkere og designere, inden for forskellige stil- arter og håndværk. Vi har i år modtaget et rekordhøjt antal ansøgninger til markedet og har i udvælgelsen af årets udstillere sigtet efter en god balan- ce mellem etablerede brands og nye talenter – og mellem klassiske udtryk og eksperimenterende stilarter, fortæller Anne Schjødt Andersen, der er projektleder for Trapholts Pinsemarked.

Havefest med grillmad, havehygge og livemusik

I anledning af markedet omdannes Trapholts smukke park til én stor have- fest med livemusik og hyggelige aktiviteter.
I museumscaféen Gustav Lind kan man købe frokost, kaffe og kage, der kan nydes ved udendørs borde og bænke med udsigt til Kolding Fjord. Der er også tændt op i grillen og særlige grillretter på menuen. Som traditionen foreskriver kan man på Pinsemarkedet også opleve årets forårs- udstilling af de lokale Trapholtmalere.

Arbejdende værksteder og kreative workshops

Har man selv en kunsthåndværker gemt i maven, er der på årets marked for første gang et telt med arbejdende værksteder med bl.a. tekstiltryk og læder samt krea- tive workshops med plantefarvning.

Kunst- og designudstillinger på museet

Alle markedsgæster har selvfølgelig også adgang til udstillingerne bag museets arkitekttegnede hvide mure. Her kan man bl.a. opleve den inspirerende og farverige udstilling Design til nye højder om designikonet Nanna Ditzel, der foruden et fascinerende indblik i desig- nerens historie omfatter en sansemættet kontekst af møbeldesign, tekstil, smyk- ker og totalinstallationer. Nanna Ditzel skilte sig ud fra sine samtidige designere og arkitekter med en vedholdende insisteren på at udforske nye veje og tænke på rum og møbler på nye og frigørende måder.

Trapholt viser i øjeblikket også en udstilling med titlen Shaping a Pattern af kunst- ner Maria Torp, der har lavet 12 megaportrætter af toneangivende aktivister over hele verden – for at sætte fokus på ligestilling og minde os om, at vi i den globale verden er tæt forbundet på tværs af landegrænser og kulturelle forskelle.

Guidede omvisninger inden- og udendørs

I løbet af dagen er der flere guidede omvisninger, hhv. i de to udstillinger samt i Arne Jacobsens ikoniske Kubeflex-sommerhus. Der er også guidede skulpturvan- dringer i Skulpturparken og en guidet tur gennem Trapholts historie i haven og parken.

Praktisk information

Markedet er åbent kl. 10-17 begge dage.
Entré på 50 kr. inkluderer adgang til museet og skulpturparken samt adgang til guidede omvisninger (tilmelding efter først til mølle).

Læs mere på www.trapholt.dk/pinsemarked-2024