Det populære spillested, Godset, i Kolding, oplever færre gæster og en mere tilbageholdende tilgang til koncerter i tiden efter corona-pandemien. Vi talte med stedets leder, Martin Røen, om de udfordringer, spillestedet står over for.

– Mavefornemmelsen siger, at det kunne være værre. Men vi kan godt se, at der er inflation, og der er også en post-corona effekt. Til nogle koncerter ser vi også, at man er mere tilbageholdende. Vi har meget upcomming, og vi kan godt se, når nogen ikke er så kendt, så går det mere trægt, fortæller Martin Røen.

Jazzforeningen oplever dog bedre besøgstal end nogensinde, hvilket Røen tilskriver det gode program. Han ser frem til, at arrangementer udenfor Godset kan give noget mere liv og interesse.

– Det skal nok gå fint, når eks. Tessa spiller, men måske nogle af de mindre kendte ikke oplever det samme. Tror vi skal igennem 2023, inden vi kan se det. Det er afhængigt af, hvor mange af de her K1 (store navne/koncerter) koncerter vi har, siger Røen.

Han havde frygtet en nedgang på 50% i gæstetallet, men heldigvis er situationen ikke så dyster. Dog er spillestedet ramt, da gæsterne ikke køber lige så meget drikke og andre varer, når de besøger stedet.