I aftes blev finalen i Fynske Banks Startup Lab afholdt i Kolding, hvor 11 iværksættervirksomheder konkurrerede om en førstepræmie på 75.000 kroner. Flere end halvdelen af deltagerne var kvinder. De deltagende virksomheder havde gennemgået et 7-ugers program, hvor de fik mulighed for at udvikle deres forretningsideer.

Dommerpanelet, som inkluderede Mette Høi Davidsen fra RecyclePit, Morten Bjørn Hansen fra Business Kolding, Morten Skov fra Fynske Bank, René Piper fra Park Styling og Tina Søgaard fra Ecooking, bedømte præsentationerne fra kl. 18, og et par timer frem, cirka kl. 21.00 blev vinderen annonceret.

Ifølge Morten Bjørn Hansen, adm. dir. i Business Kolding, dækker iværksættervirksomhederne et bredt spektrum af områder, herunder hjælp til migrænepatienter, grønne løsninger til madtransport, droner til opdagelse af oliespild og fremstilling af fantomdukker til medicinsk forskning.

Deltagere Fynske Bank Startup Lab (2023). Foto: Business Kolding.

Morten bemærker, at det er overraskende at se, at halvdelen af ansøgerne og de udvalgte iværksættere er kvinder, hvilket ikke er almindeligt, men antallet af kvindelige iværksættere er stigende.

Dommerne lagde i deres kommentarer vægt på at alle de udvalgte virksomheder havde potentiale, dog var der specielt én af dem, som kunne besvare alle spørgsmål og havde relevante samarbejdspartnere. Vinderen havde også taget store skridt fra at være et projekt til nu at have en funktionel prototype.

Tijmen Spiertz, ROICO. Foto: Business Kolding.

Vinderen af konkurrencen var virksomheden ROICO fra Odense, som modtog præmien på 75.000 kr. for deres malerobot. Andenpladsen og en præmie på 25.000 kr. gik til MyBelly fra Kolding, som laver træningstøj til gravide.

Fynske Bank Startup Lab er et gratis program for enkeltpersoner og hold med spændende forretningsideer eller nye virksomheder. Programmet består af fire workshops over syv uger og afsluttes med en finale, hvor det mest lovende koncept får tildelt 75.000 kroner, og det næstbedste får tildelt 25.000 kroner. Programmet er baseret på Lean Startup-modellen og fandt første gang sted i efteråret 2021.