Efter ti år som pædagog i en vuggestue stod Martin Niemann over for et tilbagevendende problem hver vinter: vanter, der ikke passede på børnenes hænder. Denne frustration blev til inspiration og drev ham til at skabe Rumlii, en virksomhed dedikeret til at lave behagelige vanter til børn, og rejsen fra København til Kolding blev en central del af succesen.

Efter et årti som pædagog står Martin Niemann nu i spidsen for en voksende virksomhed, der sigter mod at løse et klassisk problem: vanter, der ikke passer på små børnehænder.

– Jeg kalder virksomheden for Rumlii. Det skal være behageligt for børn at have vanter på – det var mit udgangspunkt, fortæller Martin, der selv strikkede de første prototyper.

Martin, der har boet i København i de sidste 20 år, tog det modige skridt at flytte til Kolding med sin familie for at føre sin ide til virkelighed. Og det har han ikke fortrudt.

– København har været mit hjem i mange år, og det var også her, ideen til Rumlii opstod, og de første par vanter blev solgt. Men jeg besluttede at flytte til Kolding, og det har vist sig at være det rigtige valg, siger Martin.

Dette skift har ført til væsentlige ændringer for Martin og Rumlii. I København var han på egen hånd og endte med at købe varerne til en høj pris, hvilket resulterede i en manglende indtjening.

– Det hele gik i stå, forklarer Martin.

– Men efter jeg kom til Kolding, fik jeg anbefalet at kontakte Business Kolding, og her har jeg modtaget masser af hjælp.

Med hjælp fra Business Kolding og den støtte han har modtaget gennem StartUp Boost-programmet, har Martin genopbygget Rumlii. Nu ser han frem til en lys fremtid, hvor børn får vanter, der passer perfekt til deres hænder, og forældre får ro i sindet, når vinteren nærmer sig.

Det er noget andet, end da han grundlagde virksomheden i København.

– I København stod jeg virkelig alene med alt. Jeg endte med at købe varerne til en høj pris, hvilket resulterede i manglende indtjening, og det hele gik i stå. Da jeg kom til Kolding, fik jeg anbefalet af en bekendt at kontakte Business Kolding, og her har jeg modtaget masser af hjælp, det er fedt, fortæller Martin, der også stolt fortæller om sine produkter:

– Rumlii har nu specialdesignede vintervanter, skræddersyet til at passe til børns motoriske evner i alderen 1-4 år. Jeg har arbejdet sammen med børn og pædagoger for at udvikle dem, og efterfølgende har jeg testet dem både på mine egne børn og i forskellige institutioner, fortæller Martin.

Tilbagemeldingerne har været positive. Børnene kan selv tage vanterne på, hvilket er en stor succes i sig selv.

– Jeg har også fået et lån på 100.000 kr. gennem StartUp Boost, siger Martin.

– Pengene blev brugt til at få prøver hjem, dække told og fragt samt købe 5.000 par handsker. Af disse er 1.000 par allerede solgt til en tidligere kunde, og de vil være tilgængelige for salg fra august.

Han er også klar på, hvad fremtiden måske skal bringe for ham og Rumlii.

– Jeg drømmer om at finde en partner, der er dygtig til salg, så jeg selv kan fokusere på udvikling og design. Jeg ønsker at udvide min virksomhed med flere innovative beklædningsdele, der relaterer sig til børns motoriske udvikling, såsom bodyer og huer, slutter han.