Fredericia Håndboldklub lader til at være tæt på den første nye spiller frem mod den kommende sæson. Det drejer sig om den 23-årige playmaker, William Andersson Moberg, der ligner den direkte erstatning for Kristian Stoklund.

Det kom som en overraskelse, da det blev meldt ud i august 2023, at Stoklund er fortid i FHK i sommeren 2024, og forlader den fredericianske klub til fordel for lokalrivalerne KIF Kolding. Det har til gengæld givet Fredericia Håndboldklub god tid til at overveje, hvad de vil i fremtiden på playmakerpositionen, som Stoklund har bestridt, siden han kom retur til barndomsklubben i sommeren 2018.

Ifølge den normalt velinformerede Instagram-side, Rygtebørs, er valget faldet på William Andersson Moberg, der tørner ud for den svenske klub IK Sävehof, der er på en aktuel førsteplads i den svenske liga og i sidste sæson tabte finalen til Kristianstad i en serie over fem kampe. I netop sidste sæsons slutspil spillede William Moberg en stor rolle for Sävehof, hvor han bidrog med 50 mål og 40 assists i 16 kampe.

I denne sæson har William Moberg noteret sig for 68 mål og 62 assists i 16 kampe i ligasammenhæng, og det har været med til, at FHK har fået øjnene op for Moberg, der i de to seneste sæsoner har spillet for Sävehof. Inden da spillede han i en årrække i Alingsås, hvor han i en ung alder spillede en stor rolle.

Fremover lader det dog til, at William Moberg skal tilvænne sig en ny liga, da han ifølge Rygtebørs har indgået en aftale med FHK, som ifølge Instagram-siden snart vil offentliggøre en aftale med den svenske playmaker, der allerede har meldt ud, at han til sommer er færdig hos IK Sävehof.

– Jeg er meget glad for, at jeg tog beslutningen om at vende tilbage til Sävehof. Det har været spændende at være en del af den håndbold, som Micke og Linus står for, hvilket har passet mig perfekt. Efter syv år i håndboldligaen er det tid til nye udfordringer, hvilket er sjovt og udfordrende. Men først håber jeg på en lang forår, der afsluttes med en guldmedalje om halsen, siger Moberg til Sävehofs hjemmeside.

AVISEN jagter en kommentar fra FHK omkring den mulige tilgang af William Moberg.