FHK tabte det første ud af to slag på en uge til GOG. I egen hule blev fredericianerne sat på plads og tabte med 37-31 efter undervejs at have været bagud med 12 mål. Nederlaget var FHK’s første i 11 kampe.

Fredag, da FHK trænede sidste gang inden kampen mod GOG, sluttede FHK-træner Gudmundur Gudmundsson af med at sige noget i retningen af: “Vi går efter sejren, vi skal lægge pres på Aalborg!”

Med disse ord afsluttede Gudmundsson træningen. Lørdag kom dagen, hvor slaget skulle stå. FHK gik ind til kampen med ti kampe i træk som ubesejret, mens GOG på den anden side har haft det svært. Det gjorde, at de var på fjerdepladsen med ni point op til FHK på andenpladsen inden opgøret. Virkeligheden var derfor en anden, end den har været i andre sæsoner, hvor GOG har været foran fredericianerne i tabellen, men en skidt indledning på sæsonen med svingende resultater og en tidlig fyring af Ian Marko Fog satte sine spor på Sydfyn.

I den seneste tid har GOG oppet sig, men alligevel tabte de til Aalborg i den første kamp efter EM-pausen i en kamp, hvor de ikke på noget tidspunkt var i nærheden af at presse ligaens nummer et, selvom de ved den lejlighed var uden en del stamspillere. Spørgsmålet var derfor, hvordan styrkeforholdet ville være mellem de to hold, der allerede mødes igen næste lørdag til Final4.

Trods det faktum, at de to hold mødes igen om en uge, var det på forhånd spået ikke til at få betydning. Begge hold ville komme med alt, hvad de har i sig, da der er vigtige point på spil i grundspillet. FHK kunne med en sejr lægge pres på Aalborg og holde afstanden til holdene på de efterfølgende pladser i tabellen, mens GOG kæmper for at få point med over i slutspillet, hvilket en placering i top-4 giver.

Da kampuret rundede de første ni minutter af kampen, havde GOG allerede etableret et solidt forspring. Med en energisk og målrettet indsats havde de bragt sig foran med 7-4. Dette tidlige forspring reflekterede GOG’s stærke start, hvor de udnyttede enhver chance for at presse FHK og vise deres offensive styrke. FHK, på den anden side, kæmpede for at finde fodfæste og svare tilbage på GOG’s hurtige angreb. Det var tydeligt, at GOG var kommet med en plan for at dominere fra starten, hvilket satte dem i en gunstig position tidligt i kampen.

I det 18. minut havde GOG udbygget deres føring til 12-7. FHK, i et forsøg på at vende spillets gang, havde taget en taktisk beslutning om at spille syv mod seks for at intensivere deres angreb. Det resulterede ikke i den ønskede effekt, da de fortsatte med at støde på betydelige defensive udfordringer, der hindrede dem i at indhente GOG.

adp-as.dk

Situationen blev yderligere kompliceret for FHK, da deres målmand, Sebastian Frandsen, måtte skiftes ud efter en indledning, hvor han kun havde en redningsprocent på 20. Dette var et klart tegn på de udfordringer, FHK stod overfor, ikke kun i markspillet men også mellem stængerne. Thorsten Fries blev kaldt ind som erstatning, med håbet om at bringe nyt liv og stabilitet til FHK’s forsvar.

Ved pausen stod det klart, at GOG havde taget et fast greb om kampen med en overbevisende føring på 20-12. FHK havde brugt halvlegen på at eksperimentere med forskellige konstellationer i et desperat forsøg på at finde en løsning, der kunne bremse GOG’s momentum og genstarte deres egen præstation.

Da anden halvleg tog sin begyndelse, fortsatte GOG deres dominans og udbyggede deres føring til 22-12 allerede i det 31. minut. Dette ti-måls forspring understregede GOG’s effektivitet og evne til at udnytte enhver svaghed hos FHK. Med en sådan solid føring tidligt i anden halvleg, var GOG klart i kontrol over kampens tempo og retning.

Som kampen skred frem skiftede FHK mere og mere ud. Etablerede spillere som Anders Martinusen og Evgeni Pevnov fik fyraften. Blandt de nye ansigter på banen var Junior Scott og Jonas Langerhuus, der blev indsat i håb om at bringe ny energi og dynamik til FHK’s spil. Disse udskiftninger signalerede et klart ønske om at ryste op i tingene, med FHK der søgte efter en formel, der kunne bryde GOG’s dominans.

Til trods for disse ændringer, viste stillingen på 30-22 til GOG’s fordel, at FHK stadig havde svært ved at indhente det forspring, GOG havde opbygget. Med disse taktiske skift forsøgte FHK at intensivere deres angreb og forbedre deres forsvarsarbejde, men GOG’s tidlige etablering af et solidt forspring viste sig at være en betydelig hindring for et comeback.

Da slutfløjtet lød, stod det klart, at GOG havde sikret sig en overbevisende sejr på 37-31. Kampen, der havde været domineret af GOG gennem størstedelen, sluttede dog med et lyspunkt for FHK. Den markante præstation kom fra James Junior Scott, der, efter at være blevet skiftet ind i anden halvleg, formåede at score syv mål på blot otte forsøg. Scotts imponerende indsats var uden tvivl en opløftende faktor for FHK, der ellers havde kæmpet gennem kampen.

Til trods for nederlaget, står FHK stadig stærkt i tabellen på andenpladsen, men med kun fire point ned til Bjerringbro-Silkeborg, bliver kampen om placeringerne i toppen endnu mere intens. FHK får imidlertid en gylden mulighed for at tage revanche mod GOG allerede på lørdag, når de to hold mødes igen i Final4. Dette kommende opgør tilbyder FHK en chance for at rette op på fejltagelserne fra denne kamp og vise, at de er i stand til at konkurrere på højeste niveau.