Kolding vil gøre sig bemærket i stor, landsdækkende fotokonkurrence – og du kan være med.

Lige nu, og frem til 1. maj, kan alle fotoglade Koldingensere være med til at sætte Kolding på landkortet. Dansk Arkitektur Center udskriver hvert år en fotokonkurrence, hvor folk fra hele landet opfordres til at fange deres by med mobil-eller kameralinsen. Årets tema er ”Uden filter”, og i år er der særligt meget på spil for Kolding. Kultur og Eventafdelingen i Kolding Kommune har nemlig udskrevet en lokal sidekonkurrence, så alle fotos fra Kolding automatisk deltager i både den landsdækkende konkurrence og den lokale. Målet er at få Kolding rigtigt godt repræsenteret, når vandreudstillingen med de 56 bedste billeder fra hele landet kommer til Kolding i juli.

Kom med på fotokursus og fotowalk
For at bakke op om alle dem, der gerne vil ud og fange Kolding uden filter, afholder Kultur og Event i samarbejde med Dansk Arkitekturcenter og street- og arkitekturfotograf Astrid Busse Rasmussen, inspirations- og fotokursus tirsdag d. 28. marts kl. 17 på Kolding bibliotek. Her kan du blandt andet få konkrete tips til at skærpe dine sanser, så du fanger det gode motiv.

Hvis man er mere til at komme ud og gøre noget i praksis, kan man komme med på byvandring og fotowalk lørdag d. 1. april kl. 13. Her vil kulturformidler Maria Wehde vise og fortælle om steder i byen med spøjse, interessante eller skæve detaljer, med øje for de gode motiver bag facaden. Der vil være rig lejlighed til at tage en masse gode fotos på hele turen, der afsluttes med en kop kaffe og mulighed for at netværke med andre fotoglade.

Alle kan være med
Det kræver ikke et fancy kamera at deltage i konkurrencen. Kameraet på din mobiltelefon og det gode motiv, er alt, hvad du behøver. Dansk Arkitektur Center siger selv om årets tema:
– Hvordan ser byen ud, hvis du skræller alle solnedgange og sommerdage væk? Hvis vi ser på byen med ærlige øjne – hvad er det så for nogle motiver, der dukker op? Årets tema ’uden filter’ opfordrer til at undgå skønmaleri men i stedet se det smukke i det slidte, det rå, det upolerede, det forladte i lige præcis din by. En gammel industribygning, en graffitimalet mur eller en patineret men højt elsket legeplads – hvordan ser byen ud, når vi ikke bevidst forsøger at fange det Instagramlækre, men også tager pletterne og det uperfekte med i motivet.

Man kan se mere om konkurrencen, præmierne og de forskellige arrangementer på kolding.dk/kultur.